Pep Guardiola Manchester City Real Madrid uefa champions league Liga Campionilor

„Real, nu vă relaxați! Suntem la 13 UCL distanță!” Pep Guardiola, declarația serii după ce a câștigat finala cu Manchester City 

Manchester City a câștigat trofeul UEFA Champions League pentru prima dată în istoria clubului, după ce s-a impus în finala cu Inter Milano, scor 1-0. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 11 Iunie 2023, 01:30
Data actualizarii: Duminica 11 Iunie 2023, 01:43

Pep Guardiola este singurul antrenor din istoria fotbalului care a reușit să câștige „tripleta” cu două echipe diferite. După ce a mai ajuns o dată cu Manchester City în finala UEFA Champions League, antrenorul catalan și-a adjudecat trofeul în finala de la Istanbul. 

Singurul gol al meciului a fost marcat de Rodri, în a doua repriză, cu o reușită spectaculoasă, însă City a „tremurat” pe finalul partidei. Antrenorul a vorbit după trofeul câștigat, cel de-al treilea Champions League din istorie și a oferit și declarația serii. 

Pep Guardiola, 'provocare' pentru 'Regina' Champions League 

Pep Guardiola a lansat o 'provocare' pentru Real Madrid, echipa cu cele mai multe trofee UEFA Champions League câștigate. 

„Real Madrid să nu se relaxeze, suntem la 13 trofee Champions League distanță, venim după ei”, a declarat Pep Guardiola conform Marca

Antrenorul a vorbit și despre finala de la Istanbul și a dezvăluit ce le-a transmis jucătorilor săi la pauza meciului. 

„Obosit. Calm. Satisfăcut. E atât de dificil să o câștigi. Sunt foarte buni. Le-am spus la pauză să aibă răbdare. Trebuie să ai noroc. Ederson sau ratează ei, ar fi putut remiza. Competiția asta e o monedă. 

A fost scris în stele. Ne-a aparținut nouă. Nu am fost la cel mai bun nivel al nostru. După Campionatul Mondial echipa a făcut un pas în față și am fost acolo. Nu a fost cea mai bună prestație a noastră. 

Nu am energie să mă gândesc la sezonul următor, e imposibil. Avem nevoie de o pauză, a fost prea lung. Jucătorii noștri au meciuri internaționale acum. UEFA și FIFA, gândiți-vă la asta. Premier League s-a terminat acum două sau trei săptămâni, acum jucătorii trebuie să se întoarcă. E prea mult. Începem de la zero sezonul următor. 

Mergem să sărbătorim la hotel cu familia și prietenii. Luni avem paradă în Manchester. Cu competiția asta, tripleta e atât de dificilă”, a declarat Pep Guardiola pentru BT Sport conform bbc.com.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!