Xavi poate fi sancționat dur de către UEFA, după atacul la adresa lui Istvan Kovacs

Barcelona Istvan Kovacs PSG xavi Liga Campionilor Xavi și Istvan Kovacs / Foto: Imago Images
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 17 Aprilie 2024, 17:58
Data actualizarii: Miercuri 17 Aprilie 2024, 17:58

Barcelona a pierdut cu scorul de 1-4 în fața lui PSG, iar catalanii au fost eliminați în ”sferturile” Champions League, după o partidă în care Istvan Kovacs s-a aflat la centru.

Istvan Kovacs i-a arătat cartonașul roșu lui Xavi în minutul 56. Tehnicianul a făcut o criză de nervi la marginea terenului, după ce arbitrul a fluierat un fault comis de Frankie De Jong. Xavi a lovit cu piciorul un panou aflat lângă o cameră de filmat, iar Horațiu Feșnic l-a atenționat pe Istvan Kovacs, care nu a ezitat și l-a eliminat pe antrenorul Barcelonei.

Xavi poate fi sancționat dur pentru că a mers la Istvan Kovacs la finalul meciului

Xavi a părăsit banca tehnică, dar, la finalul meciului, după ce Barcelona a fost eliminată, antrenorul a mers la Istvan Kovacs pentru a-i cere explicații pentru deciziile sale. Tehnicianul a fost surprins de camerele de filmat în timp ce i-a adresat cuvinte dure arbitrului român, iar atacul la adresa lui Istvan Kovacs a continuat și la interviul de la finalul partidei și la conferința de presă.

Pentru că s-a întors pe teren după ce a fost eliminat și pentru că i-a cerut explicații lui Istvan Kovacs, Xavi ar putea fi sancționat cu o suspendare foarte drastică de către Comisia de Disciplină din cadrul UEFA.

Cu toate acestea, rămâne de văzut cum sau când va fi aplicată această sancțiune în condițiile în care Xavi va părăsi banca tehnică a catalanilor la finalul acestui sezon.

Ca regulă generală, când un jucător sau un oficial al echipei este eliminat direct, trebuie să părăsească terenul de joc și/sau zona înconjurătoare terenului de joc, inclusiv banca de rezerve, și este suspendat pentru următorul meci dintr-o competiție UEFA. În cazul unor încălcări grave a regulamentului, Comisia de Disciplină a UEFA îi poate mări pedeapsa, inclusiv extinzând-o și în alte competiții”, se arată în regulamentul UEFA.

Ce a spus Xavi despre Istvan Kovacs la finalul meciului

Suntem revoltați, nervoși, pentru că eu cred că acea fază a decis această dublă. 11 contra 11 am fost foarte bine organizați. Acea fază a decis dubla! Din punctul meu de vedere este prea mult să dai cartonaș roșu la acea fază. Nu este ușor să joci în zece, de acolo a fost un meci diferit.

Am ezitat cu schimbarea, pentru că Pedri revenea după accidentare. L-am ales pe Lamine, din păcate. Nu contează cât de mult vorbim, acea eliminare a schimbat totul.

Am avut ocazii, dar în zece este foarte complicat. Este păcat că munca depusă într-un sezon întreg este ruinată de o decizie a arbitrului. Mi-ar fi plăcut să jucăm 11 contra 11 pe toată durata meciului. Acea eliminare nu a fost necesară.

I-am spus arbitrului că a fost foarte slab, a fost un dezastru. A ucis această dublă! A schimbat totul! Nu îmi place să vorbesc despre arbitri, dar trebuie să spunem asta, nu putem să închidem gura!”, a spus Xavi, conform Marca.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!