Un psiholog a analizat loviturile de departajare din meciul Manchester City - Real Madrid! Concluzia clară la care a ajuns

Real Madrid Bernardo Silva jude bellingham Manchester City Liga Campionilor
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 19 Aprilie 2024, 18:43
Data actualizarii: Vineri 19 Aprilie 2024, 18:43

Real Madrid s-a calificat în semifinalele din Champions League, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 1-1 (4-3 d.l.d.).

Un psiholog sportiv a analizat ce s-a întâmplat la loviturile de departajare la meciul dintre Manchester City și Real Madrid. Norvegianul a explicat de ce formația pregătită de Carlo Ancelotti a reușit să câștige ”duelul nervilor” și să se califice în semifinalele celei mai importante competiții din Europa.

Un psiholog sportiv a analizat loviturile de departajare din meciul Manchester City - Real Madrid

Geir Jordet a analizat în paralel execuția lui Jude Bellingham și cea a lui Bernardo Silva. Psihologul a fost uimit de felul în care mijlocașul lui Real Madrid s-a descurcat la loviturile de departajare și l-a semănat pe fotbalist cu Cristiano Ronaldo. 

Bellingham este un jucător care preia controlul în anumite situații. Miercuri nu a fost diferit. Am văzut că Bernardo Silva a așteptat foarte mult pentru a executa penalty-ul, iar apoi a trimis direct în brațele lui Andriy Lunin.

Bellingham trebuia să marcheze pentru a egala la loviturile de departajare. S-a dat patru pași în spate, patru la stânga, s-a oprit respirat adânc de două ori și apoi a trimis în partea stângă pe jos. Execuția lui Bellingham a fost preferata mea. Ce îmi place este că așa a vrut să bată.

Se vede clar că este un plan și că este modul în care el execută. Se vede pe fața lui cât este de emoționat și de încordat, dar urmează planul. Determinareaa sa mi-a adus aminte de felul în care executa Cristiano Ronaldo la început, prin 2005. Bellingham a făcut ceva similar. A încercat să domine prin limbajul corpului, a încercat să preia controlul”, a spus psihologul Geir Jordet pentru The Times.

Spre deosebire de Bellingham, Bernardo Silva nu a reușit să marcheze la loviturile de departajare, iar psihologul Geir Jordet consideră că execuția slabă a fotbalistului lui Manchester City a fost cauzată de gestul făcut de Luka Modric, cel care ratase de la punctul cu var chiar înainte să îi vină rândul lusitanului.

Veteranul croat a trimis balonul în tribune și a durat câteva zeci de secunde ca mingea să ajungă la Bernardo Silva. În opinia psihologului norvegian, presiunea simțită de Silva și-a spus cuvântul, iar portughezul a executat slab.

Încercările lui Silva de a avea același control au fost întrerupte când Luka Modric a trimis balonul în tribune, după ce a ratat penalty-ul. Fanilor lui City le-a luat ceva timp să trimită înapoi mingea, iar mijlocașul a trebuit să aștepte. Este un efect al faptului că atunci când ești forțat să aștepți o perioadă lungă, eficiența scade dramatic. Penalty-ul executat de Silva se potrivește acestui profil. De aceea a trimis direct în brațele lui Andriy Lunin”, a adăugat Jordet.

Geir Jordet: ”Cred că Real Madrid are unul dintre cele mai mari departamente de analiză din fotbal!”

Psihologul sportiv a remarcat însă un alt lucru, faptul că jucătorii lui Real Madrid știau exact cum vor șuta starurile lui Manchester City. Jordet este de părere că Real Madrid are una dintre cele mai mari echipe de analiști din fotbal: ”Se spune că Kepa Arrizabalaga, portarul de rezervă al lui Real Madrid, i-a spus lui Lunin că Silva va trimite pe centru, în timp ce Antonio Rudiger îi spune să se arunce în stânga atunci când Mateo Kovacic se pregătea să șuteze.

Mi se pare genial că Lunin a urmat sfatul lui Rudiger și s-a aruncat în partea corectă, dar mă întreb: câți analiști are Real Madrid? Cred că are unul dintre cele mai mari departamente de analiză din fotbal.  Aș fi surprins dacă nu aveau planificat ce va face fiecare jucător al lui City”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!