UEFA Champions League gAZPROM Rusia Ucraina Liga Campionilor

UEFA, gata să rupă contractul cu Gazprom! Câți bani virează anual colosul din Rusia în conturile forului european

Lumea fotbalului a anunțat mai multe decizii după izbucnirea războiul dintre Rusia și Ucraina, iar UEFA intenționează să ia o hotărâre drastică.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 25 Februarie 2022, 17:41
Data actualizarii: Vineri 25 Februarie 2022, 17:41

UEFA nu și-ar mai dori să își asocieze imaginea cu Gazprom, cea mai mare companie producătoare gaze naturale din lume, care este principalul sponsor al Champions League și al altor competiții organizate de forul european.

UEFA vrea să renunțe la contractul cu Gazprom

UEFA se consultă acum cu avocații săi pentru a încerca să rupă contractul cu Gazprom, anunță iNews. Compania controlată de statul rus este sponsorul forului european încă din 2012, iar în vara anului trecut a semnat prelungirea înțelegerii pe încă trei ani.

Forul condus de la Aleksander Ceferin încasează anual 40 de milioane de euro de la Gazprom, însă "UEFA discută acum cu avocații despre încheierea parteneriatului, având în vederea invazia Rusiei în Ucraina", anunță sursa citată.

Tot astăzi, UEFA a decis să mute finala Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg la Paris, iar Manchester United a renunțat la colaborarea cu compania aeriană Aeroflot, din Rusia.

Clubul Schalke 04, sponsorizat de Gazprom, a reacționat imediat după invazia Rusiei și a anunțat că numele companiei va fi eliminat de pe tricourile de joc.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!