Schalke 04 anunță că a rupt contractul cu Gazprom! Comunicatul oficial

Schalke 04 gAZPROM Rusia Germania
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Februarie 2022, 12:40
Data actualizarii: Luni 28 Februarie 2022, 12:43

Clubul german Schalke 04 a anunțat că a încheiat prematur contractul cu sponsorul principal Gazprom.

Decizia de a rupe contractul cu cea mai mare companie producătoare de gaze naturale din lume, controlată de statul rus, vine în contextul războiului din Ucraina.

Schalke 04 anunță că a rupt contractul cu Gazprom

Joi după-amiază, în ziua în care Rusia a invadat Ucraina, Schalke 04 anunțase deja o primă măsură - înlăturarea de pe tricouri a inscripției sponsorului principal și înlocuirea acesteia cu numele clubului.

"Consiliul de administrație al Schalke 04, cu aprobarea consiliului de supraveghere, a decis să încheie prematur contractul dintre S04 și GAZPROM. Conducerea se află în discuții cu actualul sponsor principal, iar mai multe informații vor fi anunțate ulterior.

Capacitatea financiară a clubului nu va fi afectată deloc de această decizie. Conducerea clubului este încrezătoare că va putea anunța un nou partener în viitorul apropiat", a anunțat Schalke 04, luni, la prânz.

Gazprom era partenerul lui Schalke din 2007, iar după retrogradarea clubului în liga secundă, contractul de sponsorizare a scăzut la doar 10 milioane de euro pe sezon, conform informațiilor din presa germană. 

Actualul contract dintre Schalke și Gazprom ar fi trebuit să se încheie în 2025.

Schalke 04, unul dintre cele mai importante cluburi din istoria Germaniei, a retrogradat la finalul sezonului trecut în liga secundă. În prezent, formația din Gelsenkirchen ocupă locul 5 în Zweite Bundesliga, cu 41 de puncte, la cinci lungimi de liderul Werder Bremen.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!