Liga Campionilor

S-au dat cărțile pe față! Un arbitru celebru recunoaște că a avantajat Barcelona într-o semifinală de UCL

FC Barcelona s-a făcut de râs în actualul sezon european.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Vineri 06 Mai 2022, 21:03
Data actualizarii: Vineri 06 Mai 2022, 21:04

Catalanii nu au reușit să treacă de o grupă cu Bayern Munchen, Benfica și Dynamo Kiev, terminând pe trei. A urmat o primăvară europeană în Europa League, competiție din care au fost eliminați de Frankfurt.

Totuși, istoria echipei este una demnă de laudă. În urmă cu 13 ani, spre exemplu, ei câștigau UEFA Champions League, după ce trecea de Chelsea în semifinale și Manchester United în finală.

Meciul cu Chelsea a fost decis de o eroare gravă de arbitraj. După 1-1 pe Camp Nou, Chelsea deschidea scorul prin Essien, în minutul 9. Avantajul ținea până în prelungiri, când Iniesta marca golul calificării în minutul 93.

Înainte, Chelsea ar fi trebuit să primească un penalty, dar arbitrul a refuzat să îl acorde. La 13 ani de la acel moment, centralul suedez Tom Ovrebo a recunoscut că a avantajat FC Barcelona.

"Sunt sigur că sfârșitul jocului ar fi fost mai ușor pentru noi, ca arbitri, dacă acel gol al lui Iniesta nu ar fi fost marcat. Chelsea ar fi ajuns în finală, iar fanii lor ar fi mers la cârciumă și ar fi spus: "Da, am fi trebuit să primim două-trei penalty-uri, dar asta nu contează în seara asta pentru că am ajuns în finală.

Nu cred că fanii lui Chelsea au dreptate când indică patru-cinci penaltyuri, dar cred că toți cei care cunosc fotbal și regulile jocului știu că ar fi trebuit să acord o lovitură de la 11 metri pentru Chelsea. Așa se întâmpla, mai ales înainte de VAR. Uneori ratezi un penalty, alteori ratezi un cartonaș roșu sau o decizie crucială.", a spus Ovrebo pentru Daily Mail.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies