Liga Campionilor

Pep Guardiola s-a resemnat după încă un eșec dureros în Champions League: "Poate că nu sunt suficient de bun"

Manchester City a fost eliminată dramatic de Real Madrid în semifinalele Ligii Campionilor, scor 1-3 (5-6, la general).

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 06 Mai 2022, 18:17
Data actualizarii: Vineri 06 Mai 2022, 18:21

Deși conducea cu 1-0 (5-3, la general) în minutul 89 al meciului retur cu Real Madrid, Manchester City s-a prăbușit pe final și a încasat două goluri de la Rodrygo. Meciul a intrat în prelungiri, unde Karim Benzema le-a adus calificarea madrilenilor în finală.

Pep Guardiola: "Poate că nu sunt suficient de bun pentru a ajuta echipa să câștige Liga Campionilor"

În ciuda sumelor uriașe investite în club, Pep Guardiola a ajuns la al șaselea sezon la Manchester City fără trofeul Champions League. Cel mai aproape a fost anul trecut, la finala cu Chelsea, scor 0-1. În ciuda eșecului dureros de la Madrid, antrenorul spaniol spune că este o performanță remarcabilă și calificarea în semifinale.

Guardiola a subliniat că nu este pus sub presiune de conducere pentru încă un sezon fără Liga Campionilor și a recunoscut că "poate nu este suficient de bun" pentru a atinge acest obiectiv.

"Patronii nu au cumpărat acest club și nu au oferit aceste condiții incredibile doar pentru a câștiga Liga Campionilor, ci pentru a fi toate aceste competiții, în fiecare sezon.

Ne dorim să câștigăm Liga Campionilor, dar poate că nu sunt suficient de bun pentru a ajuta echipa să facă asta. Nimeni nu știe ce s-ar fi întâmplat cu alt antrenor sau alți jucători.

Unii oameni spun că este un eșec dacă jucătorii sau Guardiola nu câștigă un trofeu. Nu sunt deloc de acord. Noi știm cât de dificil este totul. 

Niciun cuvânt nu poate explica ce simțim acum. Trebuie ca timpul să treacă, să dormim cât putem de bine și să ne gândim la următorul obiectiv. Sâmbătă vom fi din nou împreună și vom vorbi despre cine suntem noi ca echipă și ceea ce am făcut pentru a ajunge în semifinalele Champions League. Acestea sunt momente de care sunt mândru.

Pentru mine a fost ceva incredibil să fiu din nou în semifinalele Champions League. Încercăm să devenim din ce în ce mai buni", a spus Pep Guardiola, citat de Sky Sports.

Pep Guardiola a câștigat de două ori Liga Campionilor, în ambele ocazii la Barcelona, în 2009 și 2011. Spaniolul nu a mai reușit aceeași performanță la Bayern (2013-2016) sau Manchester City (2016-prezent).

Modifică setările cookies