uefa champions league Lennart Johansson Liga Campionilor Michel Platini presedinte Liga Campionilor

A murit fondatorul UEFA Champions League! Lennart Johansson, arhitectul actualului sistem, a incetat din viata la 89 de ani!

Lennart Johansson a murit la 89 de ani.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 05 Iunie 2019, 10:37
Data actualizarii: Miercuri 05 Iunie 2019, 10:48

Lennart Johansson, omul care a introdus actualul sistem al UEFA Champions League, a incetat din viata la 89 de ani. Suedezul era bolnav, iar presa suedeza scrie ca Johansson a murit in timpul somnului.

"Fotbalul suedez este indurerat. Lennart Johansson, cel mai mare conducator al fotbalului international, a incetat din viata", a anuntat Federatia Suedeza de Fotbal pe Twitter.

 

 

Johansson a introdus actualul sistem din Champions League

 

Lennart Johansson a fost al 5-lea presedinte al UEFA si a condus intre 1990-2007, inainte sa fie inlocuit cu Michel Platinit. Cea mai importanta decizie pe care a luat-o suedezul a fost schimbarea sistemului competitional din cea mai importanta intrecere intercluburi. Astfel, Cupa Campionilor a devenit Liga Campionilor in 1992.

Johansson a introdus faza grupelor inainte de meciurile eliminatorii. Inainte de 1992, in Cupa Campionilor, echipele se intalneau direct in fazele eliminatorii ale competitiei.

Mai mult, Lennart Johannson a avut un rol cheie in desemnarea Suediei ca tara organizatoare a Campionatului European din 1992, turneu final castigat de Danemarca.

Modifică setările cookies