Unirea Dej Dragos Militaru liga 2 Liga 2

FOTO ȘI VIDEO Surpriza din Liga 2 a aflat pe teren că e în play-off: "Avem cel mai mic buget și cea mai tânâră echipă!"

Unirea Dej este revelația sezonului din Liga 2. Formația antrenată de Dragoș Militaru a încheiat pe locul 4 sezonul regulat și va evolua în play-off.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 12 Martie 2023, 20:07
Data actualizarii: Duminica 12 Martie 2023, 21:39

Duminică, în ultima etapă a sezonului regulat, Unirea Dej a remizat la Slatina, scor 1-1. Jucătorii formației oaspete s-au strâns la mijlocul terenului pentru a urmări pe telefon rezultatele contracandidatelor la play-off: "Buzău sau Dinamo. Dacă se termină, suntem acolo!", a strigat un jucător.

Unirea Dej, revelația din Liga 2, e în play-off! Concluziile lui Dragoș Militaru

Câteva momente mai târziu, calificarea Unirii Dej în play-off s-a confirmat, chiar de pe locul 4, iar jucătorii au sărbătorit alături de fanii care au făcut deplasarea.

Dragoș Militaru, antrenorul în vârstă de doar 33 de ani al Unirii Dej, a fost luat pe sus de jucători chiar în timpul interviului. El a explicat că echipa sa este cea mai tânără din play-off și are cel mai mic buget dintre primele 15 clasate ale ligii secunde, însă, chiar și așa, a sperat de la început la calificarea în play-off.

"Îmi vine să cred pentru că am sperat tot timpul. Sunt foarte fericit pentru noi, pentru club, pentru băieți. Cu gândul ăsta am plecat în pregătirea din vară. Nu știu câți au crezut, dar eu tot timpul mi-am dorit asta. Cred că merităm să fim acolo, să ne batem cu cei mai buni, să ne batem mai departe pentru visul nostru.

Mă bucur foarte mult că ajungem, în sfârșit, să avem și noi 10 meciuri televizate. Băieții merită. Au suferit foarte mult. Echipa a fost foarte constantă și am fost televizați de patru ori într-un sezon întreg. Avem jucători la echipele naționale și au suferit că nu sunt și ei văzuți. Acum vor fi văzuți, e șansa lor să arate că sunt jucători buni, tineri. Suntem cea mai tânără echipă din play-off, avem cei mai buni jucători tineri. Sunt pe primele locuri Alex Pop și Angelo. Au contribuit foarte mult nu numai ei, ci și ceilalți.

Secretul e unitatea de grup, faptul că au muncit foarte mult și s-au lăsat antrenați așa cum vrem noi. Mă bucur că învață. Nu le-a fost ușor. Lupta asta pentru primele 6 locuri, ținând cont că avem cel mai mic buget din primele 15 clasate și unul dintre cele mai tineri loturi din Liga 2, nu ne-a fost ușor, dar ei au dat dovadă de caracter, au învățat să sufere, să muncească și au toată aprecierea noastră", a spus Dragoș Militaru, după meci.

  • CSA Steaua, Poli Iași, Oțelul Galați, Unirea Dej, Gloria Buzău și Dinamo sunt echipele calificate în play-off
  • Restul de 14 echipe vor fi împărțite în două grupe și vor evolua în play-out
  • În play-off, punctele nu se înjumătățesc. Partidele din play-off se vor desfășura în sistem tur-retur, fiecare echipă urmând să dispute 10 jocuri.
  • Primele două clasate (care au drept de promovare) promovează direct. Următoarele două vor da baraj cu formații din Liga 1.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!