Se prefigurează o nouă rivalitate în Liga 1! Echipa amenințată de Gigi Becali, pe loc direct promovabil: "Îi voi spulbera"

FK Csikszereda FCSB Gigi Becali liga 2 Liga 2
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 13 Aprilie 2024, 15:08
Data actualizarii: Sambata 13 Aprilie 2024, 15:07

Play-off-ul din Liga 2 este în plină desfășurare, însă se cunosc deja cele patru echipe care vor promova direct și vor juca barajul pentru promovarea în Liga 1.

Dintre cele șase echipe participante în play-off-ul din Liga 2, CSC Șelimbăr (locul 2) și Corvinul Hunedoara (locul 3) nu au drept de promovare din cauza formei de organizare. La momentul actual, liderul Unirea Slobozia și FK Csikszereda (locul 4) ar promova direct, iar ultimele clasate Gloria Buzău și CS Mioveni ar disputa barajul de promovare.

FK Csikszereda, pe loc direct promovabil. Gigi Becali: "Dacă ridică prea mult capul voi investi bani mulți"

Csikszereda a urcat pe loc direct promovabil după victoria obținută sâmbătă pe teren propriu contra celor de la Corvinul Hunedoara, scor 2-1. Gruparea din Miercurea Ciuc s-a impus după golurile marcate de Soufiane Jebari și Richard Jelena, însă poate fi devansată în această rundă de Gloria Buzău, care are un meci mai puțin disputat, contra liderului Unirea Slobozia.

În cazul în care FK Csikszereda va obține o promovare în premieră în primul eșalon al României, se prefigurează o rivalitate cu FCSB. În urmă cu doi ani, Gigi Becali amenința public formațiile finanțate de guvernul din Ungaria, spunând că "le va da în cap" celor de la Sepsi și Csikszereda doar din dorința ca nu cumva una dintre ele să o depășească pe FCSB.

"Dacă nu îi avem pe maghiari, cu cine ne mai batem? Jucăm între noi? Dacă Sepsi se ridică cumva, voi investi mai mulți bani decât Viktor Orban (n.r - premierul Ungariei). Nu îi las pe unguri să treacă peste FCSB niciodată în viața lor. Ei nu vor trece niciodată peste o echipă românească! Va fi tot timpul FCSB acolo. Oricând va investi Orban să facă ceva, îi voi da în cap. Pac, Sepsi, jos! Pe Sepsi OSK nu îi vom lăsa. Îi vom ține tot timpul la ghilotină, la respect. Dacă văd că Sepsi OSK prinde putere, voi mai investi 10 milioane de euro și îi dau în cap.

Tot ce este neam cu Sepsi OSK îi voi spulbera. Eu vă promit că lui Sepsi OSK nu o să-i permit să ridice capul. Dacă Sepsi sau Csikszereda ridică prea mult capul, atunci voi investi bani mulți. Îi învit la luptă: Sepsi OSK cu Viktor Orban, iar eu cu FCSB. Hai să vedem care e mai puternic! I-am aruncat mănușa lui Viktor Orban, rusul", spunea Gigi Becali, în vara anului 2022.

"Două treimi din buget se asigură din surse din Ungaria"

Într-un interviu acordat tot în 2022, Zoltán Szondy, președintele formației din Miercurea Ciuc, spunea că Guvernul din Ungaria asigură finanțarea clubului doar pentru sectorul juvenil.

"Nu avem niciun secret. Două treimi din buget se asigură din surse din Ungaria, de la guvernul maghiar. E vorba despre acea parte a bugetului pentru sectorul juvenil, copii și juniori. După cum se știe, normele europene interzic finanțarea echipelor profesioniste. România face opinie separată, această regulă nu e valabilă pentru CSA Steaua. Dar pentru noi este valabilă! 

Cealaltă treime este asigurată de la consiliul local. Acum mi-au dat ceva mai multe fonduri, au reușit să rezolve la Uniunea Europeană ca sportul să primească mai mulți bani. Așa că pierderile cauzate de COVID au fost cât de cât compensate. Mai avem și sponsori de aici, din regiune, oferă unul 100.000 de euro, altul – 200.000, fiecare contribuie cu ce sume își permite", spunea Zoltán Szondy, pentru Libertatea.

Antrenorul celor de la Csikszereda este Robert Ilyes (50 de ani), fostul mijlocaș de la Rapid, născut chiar în Miercurea Ciuc. El se află din martie 2023 la al doilea mandat de principal, după cel din intervalul 2013-2017.

Cum arată clasamentul din Liga 2 (play-off)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!