Rapid Tribunalul Bucuresti Liga 2

Lovitura URIASA pentru Rapid! Au primit INTERDICTIE sa mai foloseasca sigla din partea Tribunalului Bucuresti. Raspunsul clubului 

Rapid a primit o lovitura mare in cursul zilei de miercuri, cand a fost anuntata ca nu mai poate folosi sigla. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 05 August 2020, 13:49
Data actualizarii: Miercuri 05 August 2020, 15:05

UPDATE 15:03

Rapid a venit cu un raspuns pentru decizia Tribunalului printr-un comunicat de presa postat pe contul de Facebook al clubului.

"Avand in vedere aparitia unor stiri cu privire la situatia legala a marcilor notorii „RAPID”, legal inregistrate si folosite de catre noi, facem urmatoarele precizari:

1. Suntem profund revoltati de faptul ca, in anul de gratie 2020, Tribunalul Bucuresti pronunta o hotarare in contradictoriu cu o societate care nu a fost citata, careia nu i s-a comunicat cerere de chemare in judecata, care nu a putut depune intampinare si careia nu i s-a acordat dreptul de a se apara prin depunerea de probe si invocarea de exceptii. Astfel, dreptul la un proces echitabil, prevazut de art. 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, a fost incalcat in mod flagrant – in acord cu jurisprudenta retinuta in cauzele Ruiz-Mateos impotriva Spaniei, pct. 63; McMichael impotriva Regatului Unit, pct. 80; Vermeulen impotriva Belgiei, pct. 33; Lobo Machado impotriva Portugaliei, pct. 31; Kress impotriva Frantei (MC), pct. 74. Nu cunoastem motivele pentru care Tribunalul Bucuresti incalca prevederile Codului de Procedura Civila si Conventia privind drepturile omului. In sistemul de drept roman nu se face justitie ”in absentia” cu incalcarea dreptului esential la un proces echitabil. Este limpede, insa, ca la acest moment drepturile noastre sunt incalcate chiar de judecatorii care trebuie sa aplice legea.

2. Suntem in egala masura revoltati de faptul ca Tribunalul Bucuresti pronunta o hotarare in contradictoriu cu o asociatie care nu a fost citata, careia nu i s-a comunicat cerere de chemare in judecata, care nu a putut depune intampinare si careia nu i s-a acordat dreptul de a se apara prin depunerea de probe si invocarea de exceptii si care nici macar nu este mentionata in dispozitivul hotararii. Astfel, dreptul la un proces echitabil prevazut de art. 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului a fost, de asemenea, incalcat in mod flagrant.

3. Totodata, solutiile nedefinitive pronuntate de Tribunalul Bucuresti, cu incalcarea legii, sunt surprinzatoare atat in raport de situatia de fapt, cat si de prevederile legale. Apelul pe care il vom promova va restabili ordinea de drept, iar legea va fi aplicata. Protectia drepturilor exclusive asupra marcilor notorii ”RAPID“, dobandite in mod legal si folosite de noi, este incalcata chiar de catre judecatorii care sunt chemati sa aplice, dar si sa respecte, legea.

4. Marcile notorii “RAPID” au fost si raman valabil inregistrate, iar orice incalcare de catre terti reprezinta o incalcare a legii", se arata in comunicatul postat pe pagina Rapidului. 


Tribunalul Bucuresti a decis ca sigla Rapidului a fost inregistrata cu rea credinta de conducerea lui FC Rapid SA in anul 2015, care se afla in faliment, iar dreptul de utilizare al siglei este anulat, conform Gazetei Sporturilor. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu Apel, insa este executorie.

Decizia vinde dupa ce in luna mai, clubul din Liga 2 a cerut in instanta exclusivitatea siglei, insa actiunea a fost respinsa de Curtea de Apel, astfel ca formatia din Liga 4, Asociatia Fotbal Club Rapid are dreptul sa utilizeze sigla. 

Tribunalul a decis ieri decaderea din drepturi a tuturor marcilor detinute de Rapid din Liga 2 din cauza ca nu au fost folosite in ultimii ani. Decizia poate fi atacata cu Apel. 

De cealalta parte, echipa din Liga 4 poate folosi sigla in continuare dupa ce in urma cu 4 luni a beneficiat si de drepturile comerciale. 

Modifică setările cookies