Progresul Spartac - Dinamo 0-1. "Câinii" debutează cu victorie în Liga 2

Dinamo liga 2 Liga 2
Daniel Anghel
Data publicarii: Joi 04 August 2022, 19:00
Data actualizarii: Joi 04 August 2022, 19:01

Dinamo a câștigat meciul cu Progresul Spartac, disputat la Clinceni, scor 1-0, în prima etapă din Liga 2.

Progresul Spartac - Dinamo 0-1

Unicul gol al meciului a fost marcat de Antonio Bordușanu, în minutul 27. Dinamo, condusă în premieră la un meci oficial de Ovidiu Burcă, a jucat din minutul 77 în inferioritate numerică, după eliminarea lui Amzar.


Min. 90+5: Final! Progresul Spartac - Dinamo 0-1

Min. 87: Ocazie Progresul! Andrei Grigore șutează puțin peste poarta lui Dinamo din afara careului.

Min. 77: Costin Amzar vede cartonașul roșu pentru un fault dur, iar Dinamo rămâne în inferioritate numerică.

Min. 67: Ocazie Progresul! Petcu primește la marginea careului, dar șutează mult peste poartă.

Min. 46: Începe repriza secundă!

Min 45+1: Pauză! Progresul Spartac - Dinamo 0-1.

Min. 27: GOL Dinamo! Bordușanu primește o pasă excelentă în adâncime de la Vali Lazăr, profită de eroarea lui Lixandru, depășește și portarul, iar apoi trimite în plasă.

Min. 10: Ocazie Dinamo! Moura încearcă o foarfecă din careu, însă șutul este blocat de jucătorii Progresului.

Min. 8: Emoții la poarta lui Dinamo! Oncescu, portarul "câinilor" pierde mingea în fața lui Tudorache, dar se repliază rapid și prinde.

Minutul 1: Începe meciul de la Clinceni! Dinamo este susținută de galerie la Clinceni.

  • Progresul Spartac: Ciontoș - Leafu, Radu, Parfeon - Șandru, Grigore, Boiangiu, Lixandru - Dițu, Tudorache, Florica
  • Rezerve: Mărgărit, Dumitru, Petcu, Purice, Tong, Alexandrescu, Ndrei Matei, Costea, Bardot
  • Dinamo, echipa de start: Oncescu - Moura, Țone, Giafer, Amzăr - N. Roșu, Dudea - Bordușanu, Bani, V. Lazăr - Buhăescu
  • Rezerve: Fara, Buleică, Crețu, Cune, I. Roșu, Ionescu, Bobea, Florescu, Dragomir

Oficialii Progresului au decis să mute partida la Clinceni, pe un stadion pe care pot avea acces ambele galerii. Micuța arenă din Buftea, pe care Progresul va juca ”acasă” în Liga 2, nu ar fi permis disputarea meciului cu spectatori.

Sport.ro vă prezintă cele mai importante patru idei înainte de debutul ”roș-albilor” în eșalonul secund. După retrogradare, mai multe lucruri s-au schimbat în bine pentru clubul din ”Ștefan cel Mare”.

1. Ultimii mohicani!

După retrogradarea clubului în Liga 2, fotbaliștii au plecat pe bandă rulantă din ”Ștefan cel Mare”. Nu doar din cauza retrogradării, ci și din cauza problemelor de natură financiară de la echipă. Lotul este schimbat aproape complet față de ultimul meci al barajului cu Universitatea Cluj (1-1), care a dus la retrogradarea echipei.

La ultimul amical, 2-0 cu CS Tunari, Ovidiu Burcă a avut la dispoziție trei jucători care au fost în lotul echipei la barajul cu U Cluj: Gabriel Moura, Ahmed Bani și Antonio Bordușanu. Celor trei li se alătură și experimentatul Răzvan Patriche, care nu a fost disponibil în perioada de pregătire din cauza unei accidentări.

Dinamo în ultimul amical: Oncescu – Moura, Giafer, Dudea, Amzăr – Buleică, N. Roșu – Bordușanu, A. Bani, V. Lazăr – Buhăescu

Rezerve: Fara, Crețu, A. Șerban, Țone, Cr. Ionescu, Bobea, I. Roșu, An. Florescu, Al. Pop

Dinamo în meciul cu U Cluj (1-1): Eșanu - Crețu, Carp, Aloe, Radu - Torje, Pierret, Grădinaru - Irobiso, Morar, Matei

Rezerve: Figueiredo, Bani, Bordușanu, Filip, Moura, Ivanovski, Jovanovic, Rodriguez

2. Vlad Iacob, omul-cheie de la Dinamo

”Deținător al unui masterat în "Football Business" la Johan Cruyff Institute în parteneriat cu FC Barcelona și absolvent al Academiei de Studii Economice din București”, așa cum este prezentat de pagina oficială a clubului, Vlad Iacob (34 de ani), noul administrator special de la Dinamo, a reușit, într-un timp foarte scurt, să ”liniștească apele” la o echipă care părea să fie lovită de probleme din toate direcțiile.

După ”instalarea” lui Iacob, Dinamo a făcut mai multe mișcări importante. Pe lângă transferuri și numirea noului antrenor, Ovidiu Burcă, ”câinii” au oficializat și înțelegerea cu noul sponsor principal. Un mare plus pentru noul șef de la Dinamo este faptul că „vine din rândul suporterilor”. În primele zile de activitate, Iacob a interacționat pe rețelele de socializare cu câțiva fani care i-au pus întrebări legate de diferite aspecte din cadrul clubului.

 

3. Ovidiu Burcă, absolventul de Psihologie: ”Îl va ajuta cu siguranță”

Alegerea noii conduceri a lui Dinamo pentru postul de antrenor a fost Ovidiu Burcă. La 42 de ani, Burcă este la a treia experiență ca tehnician la o echipă de seniori. Prima a fost la Rapid II, iar în sezonul precedent a pregătit-o pe CSM Slatina, alături de care a reușit să promoveze în Liga 2.

Înainte de a urma o carieră în antrenorat, Burcă a mai fost oficial la Oțelul Galați și Rapid. Vlad Iacob a vorbit în termeni laudativi despre noul antrenor de la Dinamo, care a avut o carieră impresionantă ca jucător, cu cinci trofee și echipe precum Dinamo, Rapid sau Energie Cottbus.

Ovidiu Burcă e un tip pe care-l cunosc de câțiva ani buni, e un tip care folosește cele mai noi metode din fotbal, e un tip care aplică principiile sănătoase existente în fotbalul european, e un absolvent de Psihologie, ceea ce îl va ajuta cu siguranță”, a spus Iacob, la Radio Dinamo 1948.

4. Arcul de Triumf

Una dintre marile lovituri reușite de noua conducere a lui Dinamo a fost mutarea echipei pe stadionul ”Arcul de Triumf”, una dintre cele mai moderne arene din țară. Pentru că ”bătrânul” stadion din ”Ștefan cel Mare” va intra în proces de renovare, ”câinii” vor juca pe cocheta arenă situată în imediata vecinătate a parcului Herăstrău. Ar fi primul club de fotbal din România care reușește acest lucru.

”Din ce știu, demolarea stadionului Dinamo va începe în luna octombrie a acestui an. Va fi scoasă la licitație proiectarea noului stadion în viitorul foarte apropiat. Sper să fie finalizat până în 2024. Arena nu va fi cea mai mare problemă a lui Dinamo, pentru că până atunci putem juca pe stadionul „Arcul de Triumf” și pentru meciurile importante, de ce nu, pe Arena Națională”, a spus Vlad Iacob, la PRO Arena.

Sursa foto: pagina oficială Dinamo București

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!