Când ar putea să evolueze Dinamo pe Arcul de Triumf? Răspunsul lui Alin Petrache după ce stadionul a revenit Federației de Rugby

Alin Petrache Arcul de Triumf Dinamo Stadionul Arcul de Triumf Liga 2
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 07 Octombrie 2022, 21:17
Data actualizarii: Vineri 07 Octombrie 2022, 21:25

Adunarea Generală Extraordinară a Federaţiei Române de Rugby a votat, miercuri, în unanimitate, primirea în folosinţă gratuită pentru 49 de ani a Stadionului Naţional de Rugby Arcul de Triumf.

"Într-un cuvânt ne apropiem de normalitatea despre care am discutat în ultimii doi ani de zile şi anume Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf revine acolo unde îi era locul. Şi anume la Federaţia Română de Rugby. 

Nu se întâmplă din păcate aşa cum a fost discuţia iniţială şi anume să primim tot complexul pentru sportul nostru, dar având în vedere aspectele care s-au întâmplat în ultimele mai bine de 24 de luni în ceea ce priveşte acest Complex pot spune că este o victorie mare pentru noi să avem un stadion modern pe care să putem juca, să ne creştem aici viitoarele generaţii, să rămână împământenit că acesta este templul rugbyului românesc şi aceasta să fie moştenirea pe care o lăsăm urmaşilor noştri", a declarat Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby.

Dinamo, exclusă de pe stadionul Arcul de Triumf? 

Oficialii din Ștefan cel Mare își doreau ca echipa să joace meciurile de pe teren propriu pe stadionul Arcul de Triumf, însă Alin Petrache le-a spulberat speranțele dinamoviștilor. 

"De fiecare dată când programul competițional ne va permite și nu vom avea loturi naționale care să-și desfășoare activitatea, cu drag le vom oferi posibilitatea să joace.

Sunt destul de multe cerințe, mai ales acum. Echipa României de rugby primește vizita a patru echipe deja calificate la Cupa Mondială, vom avea luna noiembrie plină din punct de vedere competițional. Și naționala de fotbal feminin a făcut o cerere.

Eu vă pot spune că toată luna noiembrie este ocupată cu meciuri internaționale, echipa națională de rugby a României joacă meciuri test pentru pregătirea Cupei Mondiale din 2022.

Trebuie să ne gândim și la gazon. De exemplu, noi am făcut o pauză de 40 de zile în care nu am folosit terenul. Gazonul trebuie să-și revină, nu poți să-l toci, că nu e covor", a declarat președintele FRR, potrivit gsp.ro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!