Liga 2

Astra Giurgiu, în insolvență! Dezastru pentru fosta campioană a României

Astra Giurgiu a intrat în insolvență.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Marti 05 Octombrie 2021, 17:04
Data actualizarii: Marti 05 Octombrie 2021, 17:04

Fosta campioană a României are datorii mari. Retrogradată la finalul sezonului precedent, Astra este ”lanterna roșie” a campionatului. Pentru a se redresa din punct de vedere sportiv, clubul giurgiuvean a cerut intrarea în insolvență, iar tribunalul Giurgiu a admis cererea.

Astra Giurgiu, în insolvență

Societatea CAPI Țigănuș Anton și Radu Țigănuș se va ocupa de echipă din acest moment, fiind denumiți administratori judiciari ai clubului. Ei vor fi remunerați cu 3000 de lei. Astra are două puncte minus în clasament, după ce au fost depunctați pentru problemele financiare. 

”Admite cererea debitorului Asociaţia Fotbal Club ASTRA. În temeiul art. 71 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă deschide procedura generală împotriva debitorului Asociaţia Fotbal Club ASTRA - cu sediul în Mun.Giurgiu, str. Păcii, nr. 60, jud. Giurgiu, CIF RO 16739566.

Fixează următoarele termene limită: -termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului – 19.11.2021; -termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă a tabelului preliminar de creanţe – 10.12.2021; -termenul de definitivare a tabelului creanţelor – 05.01.2022; data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor –16.12.2021.

Desemnează administrator judiciar pe CAPI Ţigănuş Anton & Radu Ţigănuş care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 raportat la art. 87 alin. 1 lit. a din Legea nr. 85/2014, cu o remuneraţie de 3000 lei din averea debitorului. În temeiul art. 71 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, dispune ca administratorul judiciar să trimită o notificare, în condiţiile art. 99 alin. 3 din lege, privind deschiderea procedurii generale împotriva debitorului, tuturor creditorilor menţionaţi în lista depusă de debitor în conformitate cu art. 67 alin. 1 lit. c), debitorului şi oficiului registrului comerţului sau, după caz, registrului societăţilor agricole ori registrului asociaţiilor şi fundaţiilor în care debitorul este înmatriculat, pentru efectuarea menţiunii, instanţelor judecătoreşti în a căror jurisdicţie se află sediul declarat la registrul comerţului, şi tuturor băncilor unde debitorul are deschise conturi, în vederea aplicării prevederilor art. 75 din Legea nr. 85/2014. Pune în vedere administratorului judiciar ca notificările transmise creditorilor să cuprindă solicitarea de comunicare a declaraţiilor de creanţe, a documentelor justificative, a taxei de timbru.

Pune în vedere administratorului judiciar să efectueze în 60 de zile de la data pronunţării prezentei hotărâri inventarierea bunurilor debitorului, să întocmească şi să depună la dosar, în termen de 20 de zile de la desemnare, raportul prevăzut la art. 92 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, şi, în termen de 40 de zile de la desemnare, raportul prevăzut la art. 97 din aceiaşi lege. În temeiul art. 39 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, dispune deschiderea de către debitor a unui cont la o unitate bancară din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii, în termen de 2 zile de la notificarea deschiderii procedurii; în caz de neîndeplinire a atribuţiei, contul va fi deschis de către administratorul judiciar.

Eventualele disponibilităţi băneşti vor fi păstrate într-un cont special de depozit bancar. Pune în vedere administratorului judiciar prevederile art. 252 din Legea nr. 31/1990, republicată şi dispune îndeplinirea formalităţilor privind menţionarea la registrul comerţului a reprezentanţilor permanenţi ai săi. Pune în vedere administratorului judiciar să depună lunar la dosar raportul prevăzut de art. 59 alin. 1 din Legea nr. 85/2014. În baza art. 66 alin.6 din Legea nr. 85/2006 cererile formulate de creditorii Miu Mircea, Neagoe Eugen, Ghe Stubeanu SRL, Tinmar Energy SA, devin declaraţii de creanţă. Fixează termen administrativ de control pentru analiza stadiului continuării procedurii la 07.02.2022, ora 10,00, cu citare BPI. Executorie.

Cu apel, în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, ce va fi depus la Tribunalul Giurgiu. Pronunţată în şedinţă publică, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia Tribunalului Giurgiu, conform Digisport.

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies