Astra Giurgiu dopaj Liga 2 Decizie finală în scandalul de dopaj de la Astra! Ce sancțiune au primit cei trei fotbaliști

Decizie finală în scandalul de dopaj de la Astra! Ce sancțiune au primit cei trei fotbaliști

A venit verdictul în cazul apelului fotbaliștilor de la Astra.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Marti 17 August 2021, 18:34
Data actualizarii: Marti 17 August 2021, 18:40

Alexandru Ioniță, Takayuki Seto și Kehinde Fatai vor rămâne cu suspendările dictate de ANAD, în urma pierderii apelului. Ei nu pot ataca decizia la TAS, deoarece tribunalul de la Lausanne nu are în atribuții acest gen de cazuri.

Astfel că, ei pot ataca această decizie doar în civil. Alexandru Ioniță și Kehinde Fatai vor putea juca începând cu luna octombrie, în timp ce Takayuki Seto și-a ispășit deja sentința. Ioniță și Fatai au primit o suspendare de un an, în timp ce Seto a stat 8 luni pe tușă. 

Singurul lucru necunoscut, în acest moment, este soarta clubului Astra. Conform regulamentului, clubul ar fi trebuit retrogradat, deoarece a avut trei jucători testați pozitiv. Dar clubul a retrogradat deja sportiv, astfel că rămâne la latitudinea Comisiei de Disciplină dacă se vor aplica și alte sanțiuni.

Astra are un nou președinte

După ce a rămas fără președinte, după ce Dani Coman a ales să plece la Hermannstadt, retrogradată și ea în liga secundă, Astra Giurgiu s-a reorientat și l-a adus pe Marian Costea, om cu experiență vastă în fotbalul românesc.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!