Marius Croitoru FC U Craiova Superliga Liga 1

„Unii jucători nu se pliază pe ideile mele!” Marius Croitoru, despre primele săptămâni de la FC U Craiova 

Marius Croitoru (41 ani) a semnat un contract cu FC U Craiova după despărțirea de FC Botoșani.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 01 Iulie 2022, 22:48
Data actualizarii: Vineri 01 Iulie 2022, 22:55

Antrenorul a plecat de la gruparea din Moldova după trei ani petrecuți pe banca tehică și a semnat cu echipa lui Adrian Mititelu. Obiectivul oltenilor este să intre în play-off, însă tehnicianul ar avea diferite clauze în contract care i-ar putea aduce demiterea în cazul în care nu sunt atinse. 

FC U Craiova se află în cantonament în Austria în această perioadă, acolo unde se pregătește pentru sezonul nou din Superligă. Oltenii au unul dintre cele mai dificile programe în startul sezonului, alături de Rapid, astfel că Marius Croitoru se focusează ca echipa să se pregătească bine. 

Marius Croitoru, despre primele săptămâni de la FCU Craiova 

Tehnicianul a vorbit despre perioada de pregătire, dezvăluind că e nevoie să se mai facă transferuri la echipă. Totodată, Croitoru a declarat că unii dintre jucătorii din lotul actual nu se pliază pe ideile sale de joc, iar când a fost întrebat despre situația incredibilă a lui Kovacic a declarat că nu are multe informații pe subiect.

„Muncim, e o perioadă grea, trebuie să cunosc echipa, probabil sunt mai atenți când au văzut ce program ne așteaptă, vedem ce va fi. Nu știu să dau multe detalii de Kovacic, nu cunosc prea mult situația, eu știu că mai are contract cu clubul pe încă doi ani. 

E o echipă bună, un lot bun, dar ca orice echipă, suntem în căutări, mai avem și noi nevoie de câțiva jucători. Anumiți jucători intră, se pliază pe ideile mele, alții nu. Trebuie să căutăm cea mai bună variantă, avem nevoie neapărat de fundași centrali, vom încerca să facem un lot competitiv pentru a putea merge în play-off. 

Sunt mai multe clauze și de o parte și de alta, nu doar cea de a fi în primele 8 după 10 etape. Dacă ești cu echipa pe locul 9-10 crezi că te ține cineva? Nu te ține nimeni în România dacă nu ai rezultate”, a declarat Marius Croitoru la Digi Sport. 

Antrenorul a vorbit și despre fiul său, David Croitoru, pe care l-a transferat la FC U Craiova. Întrebat dacă nu ar fi fost mai bine pentru băiat să se dezvolte separat de el, astfel încât să își facă un nume pe cont propriu, tehnicianul a oferit un răspuns tranșant: „Nu, de ce să se dezvolte separat? Cât timp îi place să joace fotbal, eu îl antrenez, cât timp alții au dorința de a fi ajutați de mine, eu îi ajut pe alții și nu îmi ajut copilul? Cel puțin câțiva ani de acum înainte acesta va fi parcursul”. 

Modifică setările cookies