„Nu vezi așa ceva în lumea profesionistă!” Marius Șumudică i-a taxat pe cei de la FCSB: „Noi luăm exemplu Moldova!”

Marius Sumudica FCSB Scandalul licențelor Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 27 Ianuarie 2023, 21:19
Data actualizarii: Vineri 27 Ianuarie 2023, 21:19

Marius Șumudică, de partea lui Burchel în scanalul licențelor de la FCSB.

Fostul antrenor al campioanei CFR Cluj este de părere că nu FRF nu ar trebui să mai permită pe viitor ca antrenorii care nu dețin o licență PRO să se mai ocupe de pregătirea echipelor din Superliga.

„Eu mi-am făcut treaba, mi-am făcut școala, am fost antrenor... am luat-o din Divizia C. Fiindcă nu aveam voie să antrenez, am antrenat la Rocari, la Dudu Berceni, pe urma am fost la FC Național și mi-am făcut pașii corespunzători.

Sunt antrenori cu licență PRO care nu pot activa, nu mi se pare normal ca pe banca unei echipe să iei unul fictiv, așa. Și, vezi Doamne, să stea cu o licență PRO, și să conducă altcineva antrenamentele.

În lumea profesionistă nu există așa ceva, dar fiecare are deciziile lui la clubul respectiv. Cum îți așterni, așa adormi.

Trebuie să luăm și noi exemplu ce se ântâmplă în vest. Că noi luăm exemplu numai ce se întâmplă în Moldova. Una două, luăm exemplu ce se întâmplă în Moldova”, a spus Marius Șumudică la plecarea sprea Arabia Saudită.

Pintilii, război cu Burchel

Chemat la Comisia de Disciplină, după o plângere venită de la Lucian Burchel, șeful Școlii de Antrenori, Mihai Pintilii i-a invitat pe responsabilii din cadrul FRF să-l suspende atât cât le permite regulamentul.

„Dacă el își face nume pe numele meu, el de 3 săptămână vorbește doar despre Pintilii, mă bucur că sunt băgat în seamă și mă bucur că pot să îl fac și pe el să audă lumea despre el. Înseamnă că nu am fost un prost, nu am fost un fraier și asta mă bucură. 

Doamne ajută! Să îmi dea 3 luni, 3 ani, 4 ani, nu am nicio problemă. Dacă crede că am greșit și merit să stau suspendat, ce pot să fac eu? Nu știu pentru ce să fiu suspendat, pentru o poză, habar nu am. Că am ridicat tabela, că-s delegat în acte și nu am voie să dau...la urma urmei, oricine de pe bancă se ridică și mai țipă, ce să facem, suntem legați de scaune? Nu avem cum asta”, a spus Pintilii, după meciul cu Hermannstadt, scor 1-0.

Lucian Burchel, răspuns tranșant pentru Mihai Pintilii

„Cu aceste declarații și-a făcut foarte mult rău. În primul rând lui, ca persoană. Este rău să știe toată lumea că la un moment dat își va pierde controlul. 

Și pentru că vorbește în necunoștință de cauză. Consideră că dacă se vorbește despre numele lui este urmărit. Nu este adevărat. Se vorbește, consider eu, despre o greșeală care nu e a lui.

Nu comentez calitatea limbajului. Nu mă simt jignit. Nu este jobul meu să mă simt jignit. Dar faptul că a oferit declarații în numele clubului, fără să aibă dreptul, poate constitui un subiect de sesizare către o Comisie de Disciplină.

De regulă, ambele părți sunt analizate la un astfel de moment. Pentru că clubul trimite un angajat, în cazul acesta un antrenor principal, cum este Leo Strizu. El trebuie să susțină conferințele de presă în numele clubului.

Jobul meu este să analizez ce se întâmplă din punctul de vedere al posibilelor încălcări ale regulamentului de către antrenori. Nu știu exact la ce pot duce astfel de încălcări. Nu sunt un factor de decizie în aceste spețe.

Eu nu mă voi sesiza pentru conținutul declarațiilor, ci pentru faptul că le-a dat, în numele clubului, fără să aibă acest drept. Eu trebuie să analizez, să citesc, după care mă consult cu departamentul juridic, după care fac sesizarea dacă noi considerăm că este cazul”, a spus șeful Școlii de Antrenori, potrivit Fanatik - mai multe detalii AICI.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!