Din aberațiile fotbalului românesc: de la haosul creat de FRF până la lecțiile de moralitate predate de un om certat cu legea. Editorial Florin Caramavrov

Lucian Burchel Marian Iancu mihai pintilii Superliga Mihai Pintilii
Florin Caramavrov
Data publicarii: Luni 23 Ianuarie 2023, 15:52
Data actualizarii: Luni 23 Ianuarie 2023, 15:53

Fotbalul românesc naște situații controversate aproape săptămână de săptămână. Din cauza lipsei de profesionalism a conducătorilor, din cauza nepăsării acestora, din cauza lipsei unor legi clare sau pentru că unii se cred mai deștepți decât sunt în realitate.


Cazul Pintilii a fost dezbătut în ultimele zile mai ceva decât mărirea pensiilor sau decât războiul din Ucraina. O situație generată de fapt de moliciunea și de indulgența federalilor, care au descoperit abia acum că în fotbalul românesc pofesează antrenori fără licență și chiar fără un carnet de antrenor recunoscut în România. Unde a fost până acum domnul Burchel? De unde a apărut? Din culcușul birolui de la FRF? Din neant? El nu trăiește pe această lume și în acest fotbal? Nu a văzut până acum ce haos este în rândul antrenorilor? Nu a observat că sunt puși antenori doar cu numele, pentru a păcăli o literă de regulament?

Ok, să aceptăm că domnul Burchel a dormit până acum, s-a trezit și a văzut realitatea cruntă. Dar cum poți să-i suspenzi pe unii pe care tu i-ai aprobat, în nedumerirea ta, în mijlocul unui campionat? Domnule Burchel, campionatul ăsta a început de vreo 6 luni. Croitoru, Poenaru și alții ca ei n-au fost confecționați acum.

Ei activează de ceva timp în Liga 1. Anul trecut a fost Mihai Iosif, cu aceeași speță și tot cu un antrenor cu licență lângă el, pe post de marionetă. Păi dacă s-au mai întâmplat astfel de fapte, de ce ați mai început și ediția asta la fel? De ce n-ați reglat lucrurile din start? De ce le-ați mai dat verde lui Poenaru și lui Croitoru? De ce l-ați lăsat pe Pintilii pe bancă vreo 10 etape, când toată lumea știa că el este cel care conduce antrenamentele și dă indicații?

Domnule Burchel, dați-vă un refresh! Ajustați legile împreună cu colegii dumneavoastră la fel de deștepți de la FRF și începeți campionatul următor așa cum trebuie. Nu mai creați haos într-un haos deja existent.

Ireproșabil cu bani spălați!

Al doilea studiu de caz. Am avut neplăcerea să mă aflu în studio când a intrat prin telefon celebrul Marian Iancu, dovedit că a spălat bani și că a făcut evaziune fiscală. Un bun orator, respectivul a tras spuza pe turta lui, spunând, printre multe altele, că a fost, citez, ireproșabil în fotbal. Cum ați fost, domnule Iancu, ireproșabil în fotbal, când banii pe care i-ați spălat pe la firmele dumneavoastră îi băgați în Poli Timișoara? Și cum ați fost ireproșabil, când ați fost acuzat că oamenii dumneavoastră jucau live la pariuri în tribune, dar nu ați întreprins nicio acțiune în justiție ca să vă dovediți „ireproșabilitatea”?

Sincer, astfel de oameni nu ar trebui să aibă voie să dea lecții de moralitate măcar cinci ani după ce au ieșit de la pușcărie. A, dacă în 5 ani faci dovada că te-ai schimbat, că întreprinzi niște acțiuni prin care ajuți niște nevoiași sau ai niște proiecte sociale, abia atunci ar trebui să vorbești.

VIDEO - Marian Iancu, la emisiunea Ora Exactă în Sport

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!