„FCU nu poate scăpa de amendă” după incidentele de la meciul cu Sepsi! Unde au greșit oficialii clubului din Bănie

FCU Craiova scandari xenofobe Sepsi OSK Sfantu Gheorghe Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 30 Ianuarie 2023, 15:41
Data actualizarii: Luni 30 Ianuarie 2023, 15:53

FCU Craiova nu va scăpa de amendă, după ce fanii săi au scandat lozinci xenofobe în timpul meciului cu Sepsi OSK, ducând la suspendarea partidei în minutul 26.

Imedia după meci, oltenii au încercat să se spele pe mâni și să arunce „cartoful fierbinte” în curtea celor de la Sepsi, susținând că covăsnenii au fost cei care au permis accesul fanilor în tribune și în plus, FCU nu a organizat deplasarea suporterilor săi la Sfântu Gheorghe.

Cu toate acestea, o persoană cu experiență în organizarea de meciuri de fotbal a susținut, sub protecția anonimatului, că oltenii nu vor scăpa de sancțiuni apelând la acest artificiu, deoarece „protocolul de comunicare între cluburi privind deplasarea suporterilor și informațiile de ticketing  este respectată de FRF și de echipele noastre în competițiile internaționale, dar nu respectă aceeași regulă și pe plan intern”.

Oltenii nu pot scăpa de sanțiunile venite de la Comisia de Disciplină

„Responsabilul cu Ordinea și Siguranța de la FCU Craiova trebuia să transmită în scris celor de la Sepsi că nu au nevoie de bilete pentru suporterii proprii. Și să comunice acest lucru la Jandarmerie, astfel încât suporterii care ar fi făcut deplasarea pe cont propriu la Sfântu Gheorghe, cu autocarul sau cu mijloace de transport personale să fie opriți de forțele de ordine să nu ajungă la stadion. Așa cum s-a întâmplat de mai multe ori, Jandarmii au ținut autocarele cu suporteri în parcări până s-a terminat meciul.

Nu e suficient că i-a anunțat pe cei de la Sepsi doar că clubul nu organizează deplasarea suporterilor. FCU Craiova, ca majoritatea cluburilor din România, recurg la acest tertip în ideea de a se spăla pe mâini de eventuale incidente ale propriilor fani. Comisia de Disciplină nu ține cont de asta, FCU nu va scăpa nepedepsită.

Regula UEFA de comunicare între cluburi privind deplasarea suporterilor și informațiile de ticketing  este respectată de FRF și de echipele noastre în competițiile internaționale, dar nu respectă aceeași regulă și pe plan intern. 

Înaintea meciurilor, cluburile gazdă întreabă cluburile vizitatoare câte bilete are nevoie pentru suporteri din cota care le revine. Oaspeții trebuie să fie foarte clari, să transmită în scris: «Avem nevoie de atâtea bilete sau nu vrem niciun bilet». Repet, cluburile nu se pot spăla pe mâini anunțând că clubul nu organizează deplasarea suporterilor”, a susținut o persoană din structura de organizare a meciurilor de fotbal, potrivit gsp.ro.

Meciul dintre ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi FC U 1948 Craiova, din etapa a 23-a a Superligii de fotbal, a fost suspendat definitiv, duminică, în min. 26, la scorul de 0-0, din cauza scandărilor suporterilor celor două echipe.

În min. 26, arbitrul Andrei Chivulete a trimis cele două echipe la vestiare din cauza scandărilor xenofobe şi rasiste ale galeriilor celor două formaţii. După o întrerupere de zece minute, jucătorii au revenit pe teren şi jocul a fost reluat, însă arbitrul a suspendat definitiv meciul după doar câteva zeci de secunde, din cauza noilor scandări ale suporterilor.

O decizie în privinţa acestui meci va fi luată de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!