„Asta trebuie să facă el!” Ionuț Chirilă, mesaj pentru Ovidiu Burcă: „Dacă nu reușește, Dinamo se duce spre retrogradare”

Ionut Chirila Dinamo Ovidiu Burca Superliga Ionuț Chirilă / Sursa foto: Agerpres
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 02 Noiembrie 2023, 11:17
Data actualizarii: Joi 02 Noiembrie 2023, 11:18

Dinamo se află pe penultimul loc în clasamentul Superligii României, iar Ovidiu Burcă este contestat.

Dinamoviștii au obținut ultima victorie pe 19 august, cu FC Voluntari, scor 3-2, iar de atunci au înregistrat în campionat trei remize și cinci înfrângeri. Astfel, s-a discutat de posibilitatea ca postul lui Ovidiu Burcă să fie în pericol, iar Ionuț Chirilă, ultima dată antrenor la Academica Clinceni, s-a autopropus pentru a prelua banca tehnică. 

Recent s-a scris că Burcă va fi ajutat de Florin Marin, care va fi consilier cu atribuții de director tehnic la Dinamo, iar Ionuț Chirilă a comentat acest lucru. 

Ionuț Chirilă: „E important dacă el, cu experiența lui de câteva luni de zile de antrenorat, reușește asta!” 

Ionuț Chirilă a comentat numirea lui Florin Marin și a vorbit și despre situația lui Ovidiu Burcă, spunând ce ar trebui să facă antrenorul pentru ca echipa să evite retrogradarea. 

„Florin Marin este un tip cu experiență, care a trecut prin etapele acestei profesii, copii, juniori, tineret, Liga 2, Liga 1, și are o experiență și o maturitate de a putea consilia un băiat care se apucă de această profesie.

Problema la Dinamo este foarte simplă. Dinamo, în momentul ăsta, nu se poate bate cu granzii, cu jucătorii lui Sepsi, Viitorului, CFR-ului, Rapidului, Craiovei, ambelor Craiove. Nu s-a putut bate nici cu jucătorii veniți din Liga 3 ai lui Dorinel Munteanu, care i-a organizat foarte bine și stă în piață în Superliga cu ei.

Am înțeles că Ovidiu Burcă este manager tehnic la Dinamo, se ocupă de transferuri, face selecția. Îi trebuie 6 luni de zile. Bine, el are și anul de Liga 2. El trebuie să antreneze polivalența și să creeze acea forță colectivă, care echilibrează diferența de valori individuale dintre jucătorii lui Gigi Becali, jucătorii lui Mandorlini și ceilalți.

Reușește să facă chestia asta? Va face puncte. Nu reușește să facă chestia asta? Dinamo se va duce spre retrogradare. Lucrurile sunt foarte simple aici. Dinamo este într-o situație precară financiară, fotbalistică, există o presiune extrem de mare acolo. Acum este important dacă el, cu experiența lui de câteva luni de zile de antrenorat, va reuși să facă acest lucru”, a declarat Ionuț Chirilă la Prosport

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!