Victor Pițurcă, acuzații grave către Mircea Lucescu: ”Așa vedea el lucrurile”

Victor Piturca Mircea Lucescu Superliga Victor Pițurcă
Iosif Pintilie
Data publicarii: Duminica 21 Noiembrie 2021, 11:39
Data actualizarii: Duminica 21 Noiembrie 2021, 11:51

Victor Pițurcă îi aduce acuzații grave lui Mircea Lucescu.

Selecționerul care a dus naționala României la barajul de calificare pentru Cupa Mondială din 2014 critică felul în care gestiona Mircea Lucescu perioadele în care era selecționer. Între 1981 și 1986, ”Il Luce” este acuzat că selecționa jucătorii după echipele de club la care evoluau.

Concret, Pițurcă spune că Mircea Lucescu nu voia să cheme la națională jucători de la Steaua, deoarece prefera sportivii de la Dinamo, Corvinul Hunedoara sau Universitatea Craiova.

Lucescu mergea pe jucătorii în care avea el încredere. De la Dinamo, de la Corvinul și de pe la Craiova. Probabil, el nu agrea jucătorii de la Steaua! A avut o rezervă, dar și jucătorii aveau o rezervă față de el. Eu am debutat cu Lucescu la echipa națională, dar nu-l condamn. Așa vedea el lucrurile. Țin minte un mare meci al echipei naționale, unul din cele mai bune, a fost în Ghencea, cu Spania, când am jucat 9 jucători de la Steaua, Klein și Mateuț de la Dinamo.

Conduceam Spania cu 3-1, dar după aceea Mircea Lucescu a mers pe mâna jucătorilor lui și, din păcate, a pierdut. Are și o calificare la Europeanul din Franța din 1984, dar a pierdut calificarea la Mondial când a mers pe mâna unor jucători în meciul cu Irlanda de Nord… Atunci am pierdut calificarea”, a declarat Victor Pițurcă pentru Gsp.ro.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!