Ionut Chirila Echipa Nationala Razvan Lucescu Nationala Ionut Chirila

L-a acuzat de sabotaj, iar acum îl vrea la națională! Chirilă, propunere neașteptată pentru banca României

Ionuț Chirilă (55 de ani) a făcut o propunere surprinzătoare în momentul în care a vorbit despre viitorul înlocuitor al lui Rădoi pe banca tehnică a naționalei.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 21 Noiembrie 2021, 11:34
Data actualizarii: Duminica 21 Noiembrie 2021, 11:43

Chirilă este de părere că cel mai în măsură să preia naționala este Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev, cel pe care în 2017 îl acuza că i-a sabotat cariera.

„Reconstrucția echipei naționale în momentul ăsta o poate face un singur om, Mircea Lucescu. Punct. Are experiență și performanțe atât la nivelul echipelor de club, cât și la nivelul echipei naționale. A construit echipe mici, a făcut din Corvinul o echipă care dacă ar fi fost patronată de Ministerul de Interne sau de Ministerul Apărării câștiga campionatul ușor. 

A făcut din Dinamo o echipă la nivelul Stelei, câștigătoarea Cupei Campionilor, a făcut o echipă națională bazată pe scheletul celor de la Corvinul, al Craiovei, al celor de la Dinamo, o națională cu rezultate importante, deci a creat o generație acolo, apoi și-a desăvârșit cariera la nivel internațional. Când ai toate lucrurile astea și vrei într-adevăr să reconstruiești echipa națională, îl pui pe Lucescu.

Dacă mergem pe ideea că Gică Hagi e incompatibil, atunci următorul pe care-l văd selecționer e Dan Petrescu. Cred că este varianta propice. Nu e un antrenor spectaculos, nu-mi place foarte mult jocul lui, dar este eficient. 

Se organizează rapid, știe să gestioneze momentele grele și cred că ar fi un bun selecționer, referindu-ne la selecție. Dacă varianta Mircea Lucescu ni se pare utopică, următorul este Dan Petrescu”, a susținut Chirilă, la Digi Sport.

N-ar fi pentru prima oară când „Il Luce” ar prelua banca tehnică a României. Acesta i-a mai pregătit pe „tricolori” între 1981 și 1986.

Conflictul Chirilă - Lucescu

În 2017, Ionuț Chirilă făcea niște acuze grave la adresa lui Mircea Lucescu. Actualul antrenor al Clinceniului îl acuza atunci pe Lucescu senior că i-a sabotat cariera de teamă că va ajunge un antrenor mai bun decât Răzvan Lucescu, fiul lui „Il Luce”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!