Ionut Chirila Echipa Nationala Razvan Lucescu Nationala

L-a acuzat de sabotaj, iar acum îl vrea la națională! Chirilă, propunere neașteptată pentru banca României

Ionuț Chirilă (55 de ani) a făcut o propunere surprinzătoare în momentul în care a vorbit despre viitorul înlocuitor al lui Rădoi pe banca tehnică a naționalei.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 21 Noiembrie 2021, 11:34
Data actualizarii: Duminica 21 Noiembrie 2021, 11:43

Chirilă este de părere că cel mai în măsură să preia naționala este Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev, cel pe care în 2017 îl acuza că i-a sabotat cariera.

„Reconstrucția echipei naționale în momentul ăsta o poate face un singur om, Mircea Lucescu. Punct. Are experiență și performanțe atât la nivelul echipelor de club, cât și la nivelul echipei naționale. A construit echipe mici, a făcut din Corvinul o echipă care dacă ar fi fost patronată de Ministerul de Interne sau de Ministerul Apărării câștiga campionatul ușor. 

A făcut din Dinamo o echipă la nivelul Stelei, câștigătoarea Cupei Campionilor, a făcut o echipă națională bazată pe scheletul celor de la Corvinul, al Craiovei, al celor de la Dinamo, o națională cu rezultate importante, deci a creat o generație acolo, apoi și-a desăvârșit cariera la nivel internațional. Când ai toate lucrurile astea și vrei într-adevăr să reconstruiești echipa națională, îl pui pe Lucescu.

Dacă mergem pe ideea că Gică Hagi e incompatibil, atunci următorul pe care-l văd selecționer e Dan Petrescu. Cred că este varianta propice. Nu e un antrenor spectaculos, nu-mi place foarte mult jocul lui, dar este eficient. 

Se organizează rapid, știe să gestioneze momentele grele și cred că ar fi un bun selecționer, referindu-ne la selecție. Dacă varianta Mircea Lucescu ni se pare utopică, următorul este Dan Petrescu”, a susținut Chirilă, la Digi Sport.

N-ar fi pentru prima oară când „Il Luce” ar prelua banca tehnică a României. Acesta i-a mai pregătit pe „tricolori” între 1981 și 1986.

Conflictul Chirilă - Lucescu

În 2017, Ionuț Chirilă făcea niște acuze grave la adresa lui Mircea Lucescu. Actualul antrenor al Clinceniului îl acuza atunci pe Lucescu senior că i-a sabotat cariera de teamă că va ajunge un antrenor mai bun decât Răzvan Lucescu, fiul lui „Il Luce”.

Modifică setările cookies