VAR mobil in Liga 1! Solutia INCREDIBILA la care s-a gandit LPF pentru a aduce cat mai curand arbitrajul video in Romania! Ce spune FRF

VAR mobil in Liga 1! Solutia INCREDIBILA la care s-a gandit LPF pentru a aduce cat mai curand arbitrajul video in Romania! Ce spune FRF

Romania nu beneficiaza inca de sistemul VAR, iar echipele din Liga 1 se plang etapa de etapa de greselile de arbitraj.  

Implementarea sistemului de arbitraj video este ingreunata de faptul ca LPF si FRF nu pot ajunge la un consens, cele doua institutii dorindu-si fiecare in parte sa adune laudele pentru realizarea acestui plan. 

Potrivit GSP, Liga Profesionista de Fotbal a gasit o solutie inedita pentru a aduce VAR-ul in Romania. Oficialii Ligii propun existenta a trei masini care sa fie plimbate prin tara, la toate meciurile din Liga 1, din interiorul carora arbitrii VAR sa analizeze fazele. 

LPF sustine ca masinile exista in posesia institutiei, Liga avand si o sursa de finantare pentru celelalte costuri. Este vorba despre firma care detine drepturile TV, care este dispusa sa aloce 1 milion de euro pentru a rezolva problema greselilor de arbitraj. 

Conform aceleiasi surse, FRF nu agreaza ideea LPF, considerand ca mai este nevoie de cel putin 8 luni pentru implementarea sistemului, in conditiile in care arbitrii nu sunt pregatiti sa foloseasca VAR-ul. 

In cazul in care cursurile pentru arbitri s-ar putea intinde pe durata a 8 luni, este foarte putin probabil ca Liga 1 sa beneficieze de arbitrajul video din playoff, existand chiar riscul ca nici sezonul 2021/22 sa nu inceapa cu VAR. 

In aceasta stagiune a Ligii 1, cele mai multe greseli de arbitraj le-au facut Radu Petrescu (7) si Andrei Chivulete (6), echipele impotriva carora s-au luat cele mai multe decizii gresite fiind Astra (4 erori), Chindia Targoviste (3) si Academica Clinceni (3).

VIDEO PROTVPLUS.RO

Ar trebui să avem trenuri care merg cu 160 km/h, dar, în realitate, CFR nu poate înlocui o şină ruptă acum 4 ani
BRAT
Modifică setările cookies