Liga 1

Ultimul derbi în „Ștefan cel Mare”? Anunțul momentului pentru fanii lui Dinamo

Derbiul dintre FCSB și Dinamo, de duminică, 30 ianuarie, ora 20:00.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Sambata 29 Ianuarie 2022, 23:24
Data actualizarii: Sambata 29 Ianuarie 2022, 23:25

Meciul se va juca pe stadionul din „Ștefan cel Mare”, arena istorică a lui Dinamo. Totuși, e posibil ca acest derbi să fie ultimul dintre cele două echipe, pe acest stadion plin de încărcătură istorică pentru dinamoviști.

Fanatik anunță că Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, i-a transmis lui Ionuț Popa, președintele lui CS Dinano, că arena din Capitală va fi demolată la vară, pentru a se pregăti construcția unui nou stadion.

În aceste condiții, având în vedere că FCSB și Dinamo nu se vor mai întâlni în actuala ediție de campionat, dar nici în Cupa României, putem vorbi de o ultima reprezentație a ”eternului derby”. În 2023 ar urma să înceapă construcția unui nou stadion.

„Victoria în derbi salvează sezonul” este deviza suporterilor lui Dinamo, care își doresc ca jucătorii favoriți să spele rușinea din meciul tur, când echipa, sub comanda lui Dario Bonetti, a cedat cu 6-0 în fața rivalilor.

Meciul poate fi o ultimă reprezentare și din alt considerent. Dinamo este în acest moment pe loc retrogradabil, iar viitorul este incert. Astfel, dacă „roș-albii” nu evită retrogradarea, cel puțin în sezonul următor cele două echipe se vor putea duela doar în Cupa României.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies