Gica Hagi farul oferta tudor baluta transferuri farul Tudor Baluta Superliga Gică Hagi

EXCLUSIV Tunul urmărit de Gică Hagi pe piața transferurilor! Mijlocașul de 2,8 milioane de euro, vizat de mutare 

Farul a dorit, în vară, să vândă câțiva dintre jucătorii care au dat randament și au luat titlul sezonul trecut. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 29 Septembrie 2023, 16:41
Data actualizarii: Vineri 29 Septembrie 2023, 17:11
  • Unul dintre cei vizați de cedări a fost Tudor Băluță, mijlocaș revenit sub comanda lui Gică Hagi în vara lui 2022.

Clubul din Constanța a crezut că poate obține, iar, o sumă de bani în schimbul mijlocașului, astfel că Hagi a hotărât să îl cedeze. Chiar dacă a anunțat în mai multe direcții numele fotbaliștilor pe care vrea să îi vândă, după cum au aflat sursele Sport.ro, nu s-a ajuns la un acord pentru cedarea lui Băluță, care continuă la campioana României în exercițiu.

Farul a avut evoluții foarte bune în stagiunea trecută, a câștigat titlul, iar unul dintre cei remarcați a fost chiar Tudor Băluță, cu prestații bune, consistente, dar în același timp nu la nivelul pe care îl atingea în momentul în care Brighton decidea să îl achiziționeze, în vara lui 2019, pentru trei milioane de euro.

  • Tudor Baluta

Farul a intenționat să îl vândă iar pe Tudor Băluță

Sursele Sport.ro au aflat că Hagi a decis să scoată pe piață ”cea mai bună marfă”, să încerce să obțină sume importante cu care să contureze bugetul pentru sezonul în curs, dar pentru Tudor Băluță nu s-a găsit o doritoare în cele din urmă sau nu s-a ajuns la un acord între cluburi.

”Tudor Băluță a fost printre fotbaliștii pe care Gică Hagi a vrut să îi vândă în vară. A anunțat ce jucători este dispus să cedeze, dar au plecat doar Borza și Mazilu pe bani. Farul a anunțat în mai multe părți (n.r. - impresari) că dorește să îl vândă, printre alții, și pe Băluță, dar pentru el nu s-a ajuns la acord. E posibil să fi fost chiar și ceva discuții în cazul său”, au spus sursele Sport.ro despre mijlocașul cotat de Transfermarkt la 2.8 milioane de euro.

Măcinat de accidentări în ultimii ani, Băluță s-a întors la echipa lui Gică Hagi din postura de jucător liber de contract, după ce Brighton, care a plătit 2,9 milioane de euro pentru a-l transfera, a renunțat la serviciile sale.

Tudor Băluță, măcinat de accidentări 

Fostul fotbalist de la Brighton, Dinamo Kiev și Ado Den Hag s-a întors ”acasă”, sub comanda lui Gheorghe Hagi, antrenor ce l-a format ca fotbalist. ”Regele” speră să îl readucă pe acesta la forma pe care o avea în 2019, când ajungea în Premier League în schimbul a 3 milioane de euro.

Tudor Băluță a fost promovat la prima echipă a Farului (la vremea respectivă echipa se chema Viitorul) în 2016, iar trei ani mai târziu a fost cumpărat de Brighton, pentru aproape 3 milioane de euro.

Tudor Băluță, 109 meciuri în tricoul echipei Farul (Viitorul) 

Mijlocașul a mers, alături de naționala U21 a României, la celebrul Campionat European U21 din Italia, când era un pion de bază în naționala antrenată de Mirel Rădoi ce ajungea până în semifinalele turneului. Are 12 selecții pentru echipa națională mare, și 8 selecții și două goluri pentru cea de tineret.

În total, a strâns 109 de meciuri și nouă goluri pentru Farul Constanța (Viitorul), patru meciuri pentru Ado Den Haag, trei meciuri pentru Dinamo Kiev și un meci pentru Brighton.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!