ilie stan Ilie Stan povestile sport.ro Poveștile sport.ro Steaua Valentin Ceausescu Superliga

VIDEO EXCLUSIV ”Steaua lui Valentin”, prin ochii lui Ilie Stan! Povești memorabile cu fiul lui Ceaușescu: ”Nu avea nimeni voie să intre acolo”

Ilie Stan a ajuns la Steaua în 1987, la un an după câștigarea Cupei Campionilor Europeni, și a vorbit despre implicarea lui Valentin Ceaușescu de la acea vreme.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 23 Mai 2022, 08:00
Data actualizarii: Luni 23 Mai 2022, 10:47

Fostul mijlocaș a avut doar cuvinte de laudă la adresa fiului dictatorului Nicolae Ceaușescu. Implicat la Steaua, echipa sa favorită, Valentin se ocupa, spune Ilie Stan, și de problemele societății.

Ilie Stan, la Poveștile Sport.ro

„Venea la antrenament tot timpul, dacă erau probleme de organizare se implica, era lângă noi. Când venea dânsul, nu avea nimeni voie să intre acolo, la noi, la Ghencea, la stadion, dar lăsa tot timpul o vorbă, dacă vine cineva cu probleme din societate, eu știu, poate voiau să facă o operație, erau mai amărâți...

El le dădea voie să intre, discuta cu ei și chiar îi ajuta. Era un om foarte bun și voia să ajute foarte mult”, a spus Ilie Stan, la emisinuea Poveștile Sport.ro.

Ilie Stan a vorbit și despre Valentin Ceaușescu la emisiunea Poveștile Sport.ro

Întrebat despre implicarea lui Valentin Ceaușescu la echipă, Ilie Stan a răspuns: ”Eu cred că nu era nevoie de ajutor pentru că la Steaua era o echipă incredibilă, cu jucători fantastici! Începând de la portar, la Silviu Lung și până la Pițurcă... erau toți cu o inteligență în joc și o disciplină tactică incredibilă”.

Valentin Ceaușescu, mesaj pentru Generația '86 la inaugurarea noii arene din Ghencea 

Ladislau Boloni a spus la inugurarea noii arene din Ghencea că Valentin Ceaușescu i-a transmis un mesaj special. "Domnul Ceaușescu ne-a transmis un cântec al lui Celentano. E un om excepțional".

"Ne-am simţit bine pentru că ne-am văzut pe un stadion foarte frumos şi singurul regret a fost că au lipsit câţiva dintre noi. Dumnezeu să îi ierte! Ne gândim şi la Nea Imi şi la domnul Valentin, toţi au fost oameni extraordinari, speciali, fără de care nu puteam obţine acele rezultate.

Toţi suntem puţin egoişti, ne place să fim aplaudaţi, astfel de satisfacţii nu ai prea des în viaţă. E un eveniment frumos. Trebuie să ne mândrim cu astfel de performanţe. Domnul Ceauşescu nu a putut veni, a avut nişte probleme mai speciale. Eu am vorbit cu el, am fost mult timp împreună, ne-am plimbat, dar asta a fost tot.

Dar cu sufletul a fost alături de noi. Mi-a transmis un cântec al lui Celentano prin care ne spunea că nu are braţe îndeajuns de mari ca să ne îmbrăţişeze pe toţi. V-am spus că este un om excepţional", a declarat Ladislau Boloni.

Ilie Stan, 20 de goluri pentru Steaua în sezonul 1992-1993

Ilie Stan a venit la Steaua de la Buzău, în 1987. În 1995, fostul mijlocaș a făcut pasul în străinătate, la Cercle Brugge, iar apoi a mai jucat pentru FC Național, AEL Limassol, Hapoel Petah Tikva și Tzafririm Holon. În cariera sa de fotbalist, ”Iliesta”, așa cum era poreclit de fanii FCSB-ului, a cucerit două Cupe ale României și o Supercupă, toate cu Steaua.

În sezonul 1992-1993, Ilie Stan a avut cea mai bună perioadă a carierei. A jucat pentru Steaua 31 de partide și a marcat 20 de goluri.  Steaua a cucerit primul din cele șase titluri consecutive. În acel sezon, Ilie Stan și colegii lui au încheiat la 4 puncte peste Dinamo, cu 25 de victorii, 7 egaluri și două înfrângeri, golaveraj 84 - 22.

CITEȘTE și: CE A SPUS ILIE STAN despre plecarea de la echipa lui Gigi Becali

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!