OFICIAL Selecționer nou anunțat astăzi de FRF! Când va debuta pe banca tehnică fostul atacant al lui Rapid

iosif damaschin echipa nationala de junioare U17 FRF Rapid Valentin Ceausescu Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 08 Iulie 2024, 23:58
Data actualizarii: Marti 09 Iulie 2024, 14:14

Federația Română de Fotbal a anunțat numirea pe site-ul oficial.

”Reprezentativa feminină U17 a României are programat un stagiu de pregătire în luna iulie, în cadrul căruia va disputa și două jocuri amicale în compania selecționatei similare a Moldovei.

Această acțiune va marca și debutul pe banca tehnică al noului antrenor al lotului de junioare U17, Iosif Damaschin. 

Fostul atacant al Rapidului (1984-1991) și ulterior antrenor în cadrul centrului de copii și juniori al giuleștenilor, a antrenat și echipa feminină a Rapidului, alături de Speranța Popescu, înainte de a accepta rolul de antrenor la reprezentativa feminină U17”, a anunțat FRF pe site-ul oficial.

Damaschin (60 de ani), celebru pe vremea regimului comunist pentru scandarea dedicată lui în derby-ul cu Steaua "Noi vi-l dăm pe Damaschin, voi ni-l dați pe Valentin (n.r. - Ceaușescu)!", va debuta astfel ca selecționer pe 13 iulie, data primului meci amical cu Moldova, care se va disputa la Buftea.

În toamnă urmează calificările pentru EURO U-17

Tricolorele mici vor debuta în calificările pentru turneul de calificare din această toamnă în Grupa B2, alături de Ucraina, Malta și Moldova.

Turneul se va desfășura în perioada 11-19 noiembrie 2024, în Malta, conform următorului program:

13 noiembrie: Ucraina – Moldova, Malta – ROMÂNIA

16 noiembrie: Ucraina – Malta, ROMÂNIA – Moldova

19 noiembrie: ROMÂNIA – Ucraina si Moldova – Malta

Turneul final al Campionatului European de Junioare U17 se va desfășura în Insulele Feroe, în mai 2025.

Iosif Damaschin pentru Sport.ro: ”Viitorul arată bine la Rapid”

Într-un interviu acordat Sport.ro în luna martie, Iosif Damaschin declara după ce preluase echipa feminină din Giulești:

”Viitorul arată bine la Rapid, avem multe jucătoare tinere de valoare. Avem unele fotbaliste foarte bune, care încă nu au dreptul să joace la senioare, trebuie să așteptăm un an sau doi ca să le permită regulamentul să fie promovate la prima echipă. 

Echipa feminină de la Rapid va fi și mai puternică în viitor. Proiectul de la Rapid este unul serios. Cred că promovarea în Liga 2 nu mai poate fi pierdută. 

Nu știu ce fac alte cluburi importante din Liga 1, dar cred că vor fi nevoite să se implice serios. Acesta e trendul, trebuie să investească, chiar dacă nu sunt prea hotărâte. 

Noi avem multe fete la loturile naționale, numele care ar trebui urmărite și îmi vin acum în minte sunt Mădălina Popa, Alexia Ștefan, Mădălina Dodu”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!