I-a iesit planul lui Gigi! Steaua a primit 2 etape de suspendare!

Autor: Sport.ro
Miercuri 07 Octombrie 2009, 16:36
I-a iesit planul lui Gigi! Steaua a primit 2 etape de suspendare!

Steaua plateste scump pentru suporterii care l-au injurat pe Becali la meciul cu Gloria Bistrita!
- Stoichita: "Fanii sa strige impotriva mea, dar sa sustina echipa!"
- Dinamo a primit o etapa de suspendare!
- Avocatul Stelei: "Nu avem cum sa facem recurs!"

Comisia de Disciplina a LPF a decis sa sanctioneze clubul cu doua etape de suspendare. Dinamo a primit o etapa pentru protestele indecente ale fanilor la adresa conducerii.

Trivialitatile si scandalul facut de fanii Stelei in Ghencea la meciul cu Bistrita au adus echipei doua etape de suspendare. Planul lui Becali este acum complet: derby-ul cu Rapid se va juca fara suporteri.

 "In legatura cu incidentele de la meciul Steaua - Gloria, in conformitate cu prevederile Regulamentului Disciplinar, comisia a decis suspendarea clubului Steaua cu disputarea a doua jocuri fara spectatori si penalitate financiara de 40.000 de lei. In urma incidentelor de la Dinamo - Pandurii, clubul dinamovist a fost sanctionat cu un joc fara spectatori si 20.000 de lei penalitate. Diferenta dintre sanctiunile celor doua cluburi este legata de faptul ca la Steaua s-au afisat si bannere. Conform articolului 82, clubul gazda raspunde de comportamentul necorespunzator al spectatorilor. Conform Regulamentului Disciplinar, cele doua cluburi nu au dreptul la apel", a declarat Ion Neagu, presedintele Comisiei de Disciplina.

Stoichita: "Fanii sa strige impotriva mea, dar sa sustina echipa!"

"Trebuie sa ma supun, daca astea sunt deciziile. Dupa ce s-a intamplat, era normal sa se ia masuri. Vom fi privati de prezenta fanilor la un derby. Lipsa fanilor duce la absenta celui de-al 12-lea jucator, mai ales cand joci acasa. Fotbalul nu apartine jucatorilor si antrenorilor, ci suporterilor. Incercam sa facem un spectacol agreabil, dar cui? Tribunelor goale? Sa strige fanii impotriva mea, dar sa sustina Steaua! Domnul Becali are probleme doar cu o parte a galeriei. Si pe mine nu stiu de ce ma contesta, nu ar fi venit oricine in situatia asta la Steaua. Dar e vorba de Steaua, e lucrul pe care il iubesti!", a declarat Stoichita la gsptv.

Avocatul clubului Steaua, Catalin Ciubota, a declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, ca gruparea "ros-albastra" nu poate face recurs la decizia Comisiei de Disciplina de a evolua doua meciuri pe teren propriu fara spectatori pentru ca a primit pedeapsa minima.

"Nu avem cum sa facem recurs, am primit pedeapsa minima. Si nici revizuire nu putem sa cerem. Ce revizuire sa cerem daca observatorul a scris in raport ca nu poate reproduce toate injuraturile din stadion. In ritmul asta, o sa jucam toate meciurile fara spectatori", a spus Ciubota.

Avocatul a explicat ca Steaua a primit doua etape de suspendare a terenului pentru ca gruparea "ros-albastra" era recidivista.


Urmatoarele doua meciuri de pe teren propriu ale echipei Steaua, care se vor juca fara spectatori, sunt cu Rapid (etapa a XI-a) si Unirea Alba Iulia (etapa a XIII-a).
Dinamo va juca fara spectatori meciul cu Gloria Bistrita (etapa a XI-a ).

 

Adi Mutu vine la Ora Exacta in Sport! Marti, 10:45, in direct la PRO X si pe Facebook Sport.ro!

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a deraiat trenul plin cu marfă în apropiere de Caracal
BRAT