Fanii Stelei ameninta: "Protestele suporterilor vor continua pana cand Becali vinde Steaua!"

Autor: Sport.ro
Miercuri 07 Octombrie 2009, 10:46
Fanii Stelei ameninta: "Protestele suporterilor vor continua pana cand Becali vinde Steaua!"

Asociatia Independenta a suporterilor stelisti face urmatoarele precizari, ca urmare a protestelor suporterilor din timpul meciului Steaua - Gloria Bistrita:

"Mihai Stoichita va fi contestat in continuare pentru ca a acceptat fara remuscari sa intre in slujba lui Gigi Becali!"

 

In primul rand, ne adresam jucatorilor echipei Steaua pentru a le mentiona inca o data ca acest protest nu ii vizeaza pe ei. Intelegem ca jucatorii sunt platiti de catre clubul pe care Gigi Becali il conduce si tocmai de aceea nu avem pretentia ca acestia sa se alature protestului nostru. In acelasi timp insa, ii rugam sa se abtina de la orice declaratii, pentru a nu cadea la mijloc intr-un razboi care nu ii priveste.

Nu in ultimul rand, suntem constienti ca protestul anti-Becali se rasfrange si asupra carierelor lor si a rezultatelor Stelei din acest sezon, dar daca acesta e pretul pe care trebuie sa-l platim cu totii pentru ca Steaua sa scape de cel care o distruge, il vom plati.

AISS le cere tuturor gloriilor ros-albastre, de la Ilie Savu la Gica Hagi, de la Tudorel Stoica si Gabi Balint la Anghel Iordanescu si de la Emerich Ienei la Marius Lacatus, sa se gandeasca daca Steaua de azi are un viitor cu George Becali la conducere! Sa se intrebe daca clubul de azi mai urmeaza calea si valorile pentru care au transpirat odinioara. Pana la a formula critici la adresa protestului suporterilor, ii rugam pe toti marii sportivi ros-albastri sa se intrebe daca Steaua mai poate rezista cu George Becali la conducere.

Iar daca vor ajunge si dumnealor la concluzia ca George Becali, asa cum il cunoastem cum totii, nu poate duce acest club decat mai jos de unde a ajuns, ii rugam sa se exprime public si sa sustina protestul suporterilor!

Le aducem aminte ca AISS a mentionat in repetate randuri ca unul din principalele motive pentru care George Becali este contestat este tocmai atitudinea sa jignitoare inacceptabila la adresa gloriilor Stelei. Cu atat mai mult consideram ca se impune o atitudine prin care toti acestia sa sublinieze efectele gesturilor lui Becali, alaturandu-se protestelor noastre.

Precizam ca antrenorul Mihai Stoichita va fi contestat in continuare, nu pentru jocul sau rezultatele echipei, ci pentru ca la ora 2 noaptea, dupa demiterea rusinoasa a lui Cristiano Bergodi, a acceptat fara remuscari sa intre in slujba nu a Stelei, ci a lui George Becali.

Referitor la apelurile catre organele statului facute de George Becali, vrem sa amintim opiniei publice ca nenumaratele acte de calomnie si de amenintare (directa sau indirecta) comise de patronul clubului impotriva suporterilor in general sau impotriva unor persoane fizice, in particular, nu au fost urmate de plangeri penale din partea noastra, intrucat consideram ca timpul organelor de cercetare judiciara nu trebuie irosit cu probleme marunte cauzate de un personaj care are deja o serie de dosare pe rolul instantelor sau al parchetelor. Cu toate acestea, respectivele fapte exista si pot face, eventual, obiectul unor plangeri penale.

Pentru toti suporterii stelisti de buna-credinta si pentru mijloacele mass-media care critica injuriile suporterilor la adresa lui George Becali, precizam ca Becali este contestat de mai bine de 2 ani de zile intr-un mod civilizat, prin mesaje, reviste adresate suporterilor si scandari civilizate.

Efectul acestor forme de protest civilizate a fost NUL. In schimb, George Becali a ajuns sa interzica orice forma de mesaje, steaguri, coregrafii in interiorul stadionului, a inaltat garduri de 2 metri pazite de bodiguarzi si caini si a interzis deplasarile suporterilor la meciurile Stelei.

Toate aceste masuri, plus celelalte gesturi ale lui Becali ca si conducator al Stelei dovedesc ca impotriva sa nu se poate actiona civilizat, pentru ca Becali nu tine cont de reactiile civilizate. Acestea sunt motivele pentru care forma protestului nostru s-a inasprit.

In concluzie, AISS anunta ca protestele suporterilor din TOT STADIONUL vor continua pana la capat, adica pana cand George Becali va accepta sa vanda Steaua si sa ne lase sa ne vedem de fotbalul si echipa noastra! In masura in care clubul Steaua va initia actiuni care vor ingradi intrarea suporterilor in stadion, AISS va fi gata sa ii sprijine pe suporteri, din punct de vedere juridic, pentru a contesta aceste masuri abuzive.

In cele din urma, in asteptarea primei decizii de suspendare a unui teren de fotbal pentru injurii la adresa conducerii unui club (!), le cerem tuturor celor care observa ca asistam la instaurarea dictaturii conducatorilor din fotbal asupra acestui fenomen sportiv, fapt ce se reflecta in numarul din ce in ce mai scazut de spectatori pe stadioanele din toata tara, sa ia pozitie si sa se exprime public impotriva acestei tendinte.

Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti

Rezultate alegeri locale 2020 Timişoara. Robu își recunoaște înfrângerea. Cine este noul primar
BRAT