Sepsi OSK - FCU Craiova Adrian Mititelu FCU Craiova Superliga Superliga

Se rejoacă Sepsi OSK - FCU Craiova? Dezvăluirea lui Adrian Mititelu: „Sunt convins. Asta scrie în regulament”

Cele două echipe s-au duelat în etapa cu numărul 23.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 24 Februarie 2023, 21:36
Data actualizarii: Vineri 24 Februarie 2023, 21:36

Sepsi OSK - FCU Craiova a fost oprit de arbitrul Andrei Chivulete din cauza unor scandări cu iz xenofob venite din partea galeriei oltenilor. În cele din urmă, trupa din Bănie a pierdut meciul cu 0-3 la masa verde, iar covăsnenii au beneficiat de cele trei puncte.

Se rejoacă Sepsi OSK - FCU Craiova? Dezvăluirea lui Adrian Mititelu: „Sunt convins. Asta scrie în regulament”

La finalul meciului FCU Craiova - CS Mioveni, Adrian Mititelu a vorbit despre disputa din runda cu numărul 23 și a evidențiat faptul că este convins că se va rejuca la Sf. Gheorghe duelul olteni și covăsneni.

„Până mâine când se termină meciul Sepsi - Hermannstadt, noi suntem pe loc de play-off, deoarece, cele trei puncte pe care le are Sepsi nu există. E o decizie care nu are nicio acoperire regulamentară. 

Eu sunt convins că vom juca meciul cu Sepsi la Sf. Gheorghe. Nu am spus-o până acum că nu am vrut să-i tulbur pe băieți. Deci, noutăți din apel și din surse federale. Regulamentul nu permite întreruperea meciului decât pentru scandări de rasism. Nu există în regulamentul din România să fie întrerupt meciul pentru scandări xenofobe. 

Singura sancțiune care e prevăzută în regulament pentru xenofobie e doar amendă și disputarea meciurilor fără spectatori. Deci, repet. În regulamentul din România și UEFA nu există să se întrerupă meciul pentru xenofobie!

Mai mult, înainte de a lua decizia finală de a întrerupe meciul, arbitrul trebuia să facă o convocare cu căpitanii echipelor pentru a vedea dacă se poate continua meciul cu scandările din tribune.

Prin urmare, decizia este nulă, pentru că regulamentul nu permite întreruperea meciului decât pentru rasism!”, a spus Adrian Mititelu la zona mixtă.

FCU Craiova - CS Mioveni 2-1

Oltenii au început în forță meciul de pe „Ion Oblemenco”. Aurelian Chițu a deschis scorul în minutul 12, iar trupa din Bănie a intrat la vestiare cu avantaj în fața oaspeților.

CS Mioveni a revenit, însă, în partea secundă a meciului, după ce Adrian Scarlatache l-a învins pe Gurău. Pe final, Albu a reluat superb din voleu, mingea s-a izbit de bară, l-a lovit pe Greab în spate și a intrat în poartă.

FCU Craiova a obținut cele trei puncte și a rămas, în consecință, neînvinsă în 2023 în Superligă. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!