Liga 1

Sânmărtean dezvăluie numele antrenorului său preferat din Liga 1. "Va face echipa să joace!"

Lucian Sânmărtean s-a retras din fotbal în 2018, dar unul dintre ultimii săi antrenori.
Iosif Pintilie
Data publicarii: Miercuri 16 Martie 2022, 22:06
Data actualizarii: Miercuri 16 Martie 2022, 21:50

După aproape un sezon la FC Voluntari, Lucian Sânmărtean se retrăgea din cariera de fotbalist în iulie 2018. Trecut prin lotul mai multor echipe importante, precum Panathinaikos, Utrecht, FC Vaslui, FCSB, Al-Ittihad sau Al-Taawoun, Sânmărtean a devenit antrenorul unor centre de copii și juniori.

Adrian Mutu, recent adus la Rapid, l-a impresionat pe Sânmărtean, în perioada în care aceștia au colaborat la FC Voluntari. În puținele luni în care au împărțit vestiarul, Mutu i-a demonstrat lui Sânmărtean că este un antrenor cu potențial.

La Voluntari mi s-a părut deosebit din punct de vedere al discursului cu jucătorii în vârstă. Nu credeam că se poate duce la nivelul celor mai jos, fiindcă îi ştim personalitatea şi cum e construit, dar e un tip inteligent, care a ştiut să lase fotbalul deoparte şi să ia hainele de antrenor şi să facă treabă foarte bună.

Îmi place, are energie şi vrea să iasă şi antrenor în puţin timp... momentele care trebuie să strălucească. La Rapid a venit, are rezultate bune deocamdată, va trebui să îl ţină rezultatele mult şi bine, pentru că este o atmosferă destul de delicată.

Dacă nu va avea rezultate, s-ar putea să aibă probleme. Nu mi-aş face probleme, e o personalitate puternică, va face echipa să joace şi să aibă rezultate”, a declarat Lucian Sânmărtean, pentru Telekom Sport.

  • 11 meciuri a rezistat Mutu pe banca lui FC Voluntari, având o medie de 1.36 puncte pe meci.
  • Wahda II, FCU Craiova și România U21 sunt celelalte echipe antrenate de Mutu, înainte să ajungă la Rapid.
  • 77 de selecții și 35 de goluri are Adrian Mutu pentru echipa națională.
Modifică setările cookies