Nicolae Stanciu, 'tras de urechi' după ieșirea de la finele meciului cu Ucraina: "Un copil cu energie"

Nicolae Stanciu EURO 2024 Lucian Sanmartean Romania EURO 2024 Nicolae Stanciu / Getty Images
Ionuț Stoica
Data publicarii: Miercuri 19 Iunie 2024, 21:00
Data actualizarii: Miercuri 19 Iunie 2024, 21:00

Naționala de fotbal a României a debutat triumfător la EURO 2024 și a învins selecționata Ucrainei cu un scor categoric de 3-0.

Victoria istorică, obținută pe Football Arena din Munchen, a marcat a doua reușită a tricolorilor la Campionatul European, la 24 de ani de la celebra victorie împotriva Angliei, scor 3-2.

În pofida succesului pe teren, Nicolae Stanciu, primul marcator al meciului, a fost în centrul unui conflict mediatic, după ce a criticat dur mass-media pentru comentariile lor negative la adresa echipei. 

  • Nicolae Stanciu / Getty Images

În cadrul unei conferințe de presă, Stanciu a răbufnit și s-a adresat direct jurnaliștilor: "Ați jignit colegi de-ai mei, m-ați jignit pe mine... Nu poți, dacă ai suflet în tine, să scrii asemenea cuvinte despre un jucător sau altul", au fost cuvintele lui Nicolae Stanciu, printre altele, la conferința de presa de după meci.

Lucian Sânmărtean: "I-am spus că pe umerii lui pică această echipă națională"

Aceste declarații au stârnit reacții la nivelul delegației Federației Române de Fotbal, unde Lucian Sânmărtean, membru al delegației și fost mare internațional, a avut o discuție cu Stanciu

Sânmărtean, care îl cunoaște pe Stanciu de pe vremea când încă activa ca jucător, a evidențiat importanța responsabilității pe care o are ca lider al echipei.

"I-am spus că pe umerii lui pică această echipă națională, mai multă atenție la declarații, fiindcă este un copil pe val, care are energie, care își asumă rolul din vestiar", a declarat Lucian Sânmărtean, conform Digi Sport.

Sânmărtean a insistat că astfel de energii negative nu sunt benefice nici pentru Stanciu, nici pentru echipă, și că jucătorul trebuie să gestioneze mai bine presiunea și atenția mediatică. 

"Dar el ca lider, ca jucător cu experiență, trebuie să fie mai atent, pentru că aceste energii se întorc și nu e bine nici pentru el, nici pentru echipă. Este asumat.

I-am spus că pe umerii lui pică echipa naționala. Mai multă atentie la declarații. Îsi asumă rolul de lider în vestiar, dar el trebuie să fie mai atent la astfel de chestii.

Este asumat, preia toată energia care se învârte în jurul lui și o gestionează foarte bine. Este conștient de valoarea și de rolul lui din echipă”, a adăugat  Sânmărtean.

Reacția controversată a lui Stanciu

Stanciu, căpitanul României, a cerut public jurnaliștilor să se limiteze la critici constructive și să evite jignirile. 

"Le prezint scuze și celor două-trei mii de fani care ne-au huiduit și au plecat de la meciul cu Bulgaria! Și nu sunt deloc ironic. Chiar sunt scuze sincere," a spus Stanciu și astfel a subliniat că el și colegii săi încearcă să își facă treaba cât mai bine și că jignirile nu își au locul.

Câți bani a încasat FRF după victoria cu Ucraina

Pe lângă cele trei puncte importante, tricolorii au încasat și un premiu financiar substanțial de oferit de UEFA pentru victorie: un milion de Euro.

Pentru calificarea la turneul final, România a mai primit de la UEFA suma de 9.250.000 de euro, ceea ce înseamnă că a obținut până acum la EURO 2024 suma de 10.250.000 de euro.

Suma totală încasată de FRF se poate crește, în funcție de parcursul echipei în competiție. UEFA oferă un premiu de 1.000.000 de euro pentru victorie și 500.000 de euro pentru remiză în faza grupelor. Calificarea în optimile de finală va fi recompensată cu 1.500.000 de euro.Câți bani a încasat FRF după victoria cu Ucraina

Pe lângă cele trei puncte importante, tricolorii au încasat și un premiu financiar substanțial de oferit de UEFA pentru victorie: un milion de Euro.

Pentru calificarea la turneul final, România a mai primit de la UEFA suma de 9.250.000 de euro, ceea ce înseamnă că a obținut până acum la EURO 2024 suma de 10.250.000 de euro.

Suma totală încasată de FRF se poate crește, în funcție de parcursul echipei în competiție. UEFA oferă un premiu de 1.000.000 de euro pentru victorie și 500.000 de euro pentru remiză în faza grupelor. Calificarea în optimile de finală va fi recompensată cu 1.500.000 de euro.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!