EXCLUSIV Lucian Sânmărtean rupe tăcerea! Adevărul din spatele convocării la EURO 2016: "Patru ani de zile m-am tot gândit"

Lucian Sanmartean Euro 2016 EURO 2024 EURO 2024 Lucian Sânmărtean
Ionuț Stoica
Data publicarii: Duminica 09 Iunie 2024, 23:28
Data actualizarii: Duminica 09 Iunie 2024, 23:28

România va debuta la EURO 2024 luni, 17 iunie, de la ora 16:00, împotriva Ucrainei, la Munchen. 

În cadrul emisiunii "Emoții Europene", moderată de Cătălin Oprișan și Andru Nenciu, Lucian Sânmărtean, fost internațional, a retrăit amintiri de la ultimul turneu final la care a participat naționala României.

Lucian Sânmărtean: "Am tot sperat"

Întrebat despre convocarea sa la turneul final din 2016, Lucian Sânmărtean a povestit cum a sperat pentru patru ani de zile ca acest lucru să se întâmple. Momentul a venit, iar la vârsta de 32 de ani, Sânmărtean a jucat un rol crucial într-o campanie de calificare în care România a rămas neînvinsă. 

  • Lucian Sânmărtean / Sport Pictures

Echipa națională făcea parte atunci din grupa F a preliminariilor, alături de Irlanda de Nord, Ungaria, Finlanda, Insulele Feroe și Grecia.

"De la 28 la 32, patru ani de zile m-am tot gândit (N.r - La convocare).

Am tot sperat, și era logic, jucam cu Vaslui în grupele Europa League. Evoluțiile nu erau chiar atât de șterse încât să nu poți fii văzut, încât să nu poti fii selecționat. Dar în momentul în care am ajuns la Steaua, poate și maturitatea pe care o dobândisem, nu am mai avut accidentări, nu am mai pierdut niciun antrenament, niciun joc. Valoarea a început să crească, și încrederea în mine a început să crească și atunci și lucrurile au fost normale", a povestit Lucian Sânmărtean, la emisiunea "Emoții Europene".

Emoții Europene, de luni până vineri, LIVE pe SPORT.RO și VOYO

Emisiunea "Emoții Europene", difuzată pe SPORT.RO și VOYO, oferă fanilor ocazia de a retrăi momente deosebite de la Campionatele Europene prin poveștile și amintirile unor personalități importante din fotbalul românesc. Emisiunea se desfășoară zilnic, cu excepția week-end-urilor, în perioada 29 mai - 13 iunie, și este prezentată de la ora 11:00.

Programul României la EURO 2024

România face parte dintr-o grupă dificilă, alături de Ucraina, Belgia și Slovacia. Programul meciurilor este următorul:

  • 17 iunie, ora 16:00: România vs. Ucraina, Munchen
  • 17 iunie, ora 19:00: Belgia vs. Slovacia, Frankfurt
  • 22 iunie, ora 16:00: Slovacia vs. Ucraina, Dusseldorf
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia vs. România, Koln
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia vs. România, Frankfurt
  • 26 iunie, ora 19:00: Belgia vs. Ucraina, Stuttgart

EURO 2024 va fi transmis în exclusivitate în România de PRO TV, PRO ARENA și VOYO, începând cu 14 iunie. Cele mai importante momente ale competiției vor fi disponibile și pe site-ul SPORT.RO, ceea ce va oferi fanilor posibilitatea de a urmări toate fazele importante ale turneului.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!