FIFA Cupa Mondiala Qatar 2022 Ucraina Superliga

Ucraina ar putea primi o veste uriașă! FIFA se pregătește să îi califice direct la Campionatul Mondial din Qatar

Ucraina trece prin cele mai dificile momente din istoria recentă a țării.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Miercuri 16 Martie 2022, 20:34
Data actualizarii: Miercuri 16 Martie 2022, 20:20

Pe 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina și a adus panică în întreaga lume. Evenimentele de la nordul României sunt din ce în ce mai îngrijorătoare, iar întreaga planetă privește cu atenție mutările celor implicați în acest război.

Rusia a fost sancționată din toate părțile, după ce a atacat Ucraina. FIFA și UEFA au decis ca echipa națională și toate echipele de club din Rusia să fie excluse din competițiile internaționale.

Acum, FIFA este gata să ia o decizie și faț de Ucraina. Reprezentanții forului internațional se gândesc ca echipa să primească un wild-card pentru a putea participa la Cupa Mondială din Qatar, ce va începe în luna noiembrie.

Propunerea a fost făcută de Noel Mooney, director executiv al Federației din Țara Galilor. Țara Galilor și Austria de suelează în semifinala barajului de calificare. În finală ar urma să se ciocnească cu învingătoarea dintre Ucraina și Scoția. În prezent, deoarece ar fi imposibil ca echipa națională să fie adunată, Ucraina se află în imposibilitatea de a juca la baraje.

"Din perspectiva noastră, dacă s-ar realiza, ar fi un lucru extraordinar. E ceva ce orice om ar spune: 'Dacă nu pot juca nici în iunie, ar trebui să li se ofere o invitație'. A fost o întreagă discuție în jurul subiectului, cerându-se un loc în plus pentru Ucraina după ororile prin care trec.

Ar însemna o echipă în plus la Mondial și, într-o competiție care durează doar 28 de zile, ar fi foarte dificil să faci acest plan posibil”, a spus Mooney, potrivit The National Wales.

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!