Sacrificiile unei cariere de fotbalist profesionist: ”Am plecat de lânga familie la 13 ani”

Grigore Turda FC Arges Superliga Sacrificiile unei cariere de fotbalist profesionist: ”Am plecat de lânga familie la 13 ani”
Iosif Pintilie
Data publicarii: Vineri 01 Octombrie 2021, 12:29
Data actualizarii: Vineri 01 Octombrie 2021, 17:26

Grigore Turda este unul dintre cei mai buni fotbaliști de la FC Argeș.

Fundașul de 24 de ani este liderul compartimentului defensiv al echipei din Trivale, fiind titular incontestabil. Iar felul în care se comportă pe teren l-a făcut pe Jean Vlădoiu să îl compare cu Belodedici, în timpul unei emisiuni Ora Exactă în Sport. 

Turda, despre comparația cu Belodedici 

Turda a povestit, într-un interviu acordat celor de la GSP, că a făcut multe sacrificii pentru a ajunge fotbalist, cel mai mare fiind plecarea de lângă familie, la doar 13 ani.

  • Sacrificiile unei cariere de fotbalist profesionist: ”Am plecat de lânga familie la 13 ani”

”Mă onorează să fiu comparat cu un jucător atât de mare, cu niște realizări unice in România, care nu cred că vor fi egalate vreodată. Cred că orice jucător visează să reprezinte țara unde s-a născut. Îmi doresc ca într-o zi să port tricoul primei reprezentative, dar asta o vor decide oamenii care se ocupă de echipa națională.

Îmi doresc să fiu sănătos, să joc meci de meci și să o fac cât mai bine. Ca echipă, încercăm să luăm fiecare meci în parte, iar la finalul sezonului regulat să fim între primele 6. Mă consider un jucător echilibrat, muncitor, care se pune în slujba echipei. Treaba mea e să nu primim gol. În același timp, îmi doresc să am un aport ofensiv în unele momente, iar dacă marchez e un bonus pentru mine.

”Piteștiul e a doua mea casă”

Publicul din Pitești e unul pretentios, deoarece în Trivale au fost fotbaliști foarte mari, dar și rezultate pe măsură. Din păcate, clubul a lipsit o perioadă de pe prima scenă fotbalistică, de un an și jumătate sunt și problemele cu pandemia...

Aici mă simt ca acasă. Sunt obișnuit să fiu plecat de lângă familie, deoarece am plecat la 13 ani de la Săpânța, locul unde locuiesc. Fără doar și poate, Piteștiul e a doua mea casă. 

E o situație cu care ne-am obișnuit, colaborarea dintre staff-ul tehnic și jucători e foarte bună și cred că asta s-a văzut și în sezonul trecut, când nimeni nu ne dădea vreo șansă să ne salvăm.

”Ruben Dias e cel mai bun fundaș din lume”

Mi-aș dori să evoluez la o formație care se bate la câștigarea campionatului. Nu contează țara atâta timp cât eu și clubul suntem mulțumiți de transfer.

Cred că orice jucător are un model atunci când se dezvoltă. Îmi plăcea Sergio Ramos, acum cred că Rubén Dias e cel mai bun fundaș central din lume. Barcelona e echipa mea preferată din străinătate, chiar dacă acum nu trece printr-o perioada foarte bună”, spune Turda.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!