Liga 1

Reacția unui oficial de la CS Rapid despre închirierea stadionului Giulești pentru FCSB - CFR: "Nu există o sumă minimă"

FCSB va juca cu CFR Cluj în ultima etapă din playoff, iar meciul ar putea fi decisiv pentru stabilirea campioanei. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 03 Mai 2022, 20:25
Data actualizarii: Marti 03 Mai 2022, 20:35

Roș-albaștrii sunt obligați, din nou, să se mute de pe Arena Națională, găsindu-se într-o nouă situație în care trebuie să își caute un nou stadion pe care să dispute meciurile de pe teren propriu. FCSB a făcut cerere pentru a juca în Ghencea, însă s-a lovit de noi reacții negative, venite chiar și din partea ministrului Apărării, Vasile Dîncu. 

Gigi Becali a vorbit la "Ora exactă în sport" despre situația echipei sale în legătură cu situația stadioanelor și a venit cu o propunere inedită. Patronul FCSB a declarat că își dorește să vorbească cu liderul Peluzei Nord, Gheorghe Mustață, pentru a discuta cu liderii galeriei lui Rapid, în cazul în care ar exista posibilitatea ca FCSB să joace meciul cu CFR Cluj, din ultima etapă a playoff-ului, pe arena din Giulești

Mugur Bolohan, directorul adjunct de la CS Rapid, a vorbit despre posibilitatea închirierii stadionului vicecampioanei României, explicând că legal se poate face acest lucru, dar moral nu ar fi corect.

"Domnul Gigi Becali vorbește multe. El de vreo doi ani joacă și în Ghencea și nu s-a întâmplat nimic. Am primit mai multe telefoane, dar până nu e ceva concret, nu am ce să răspund. Din punct de vedere legal, vom vedea ce se întâmplă, vom analiza și vom lua o decizie. Legal, au voie să joace, dar moral se vor gândi că nu e locul lor în Giulești, mai ales la un meci important pentru câștigarea titlului.

Eu cred că în Giulești totul va fi împortriva celor de la FCSB. Nu cred că e locul lor să joace un meci ca echipă gazdă în Giulești. Oricine plătește chiria poate juca. Sunt niște tarife acceptate.

Cât ar costa închirierea stadionului Giulești 

Nu știu cum sunt organizați cei din Ghencea. Fiind sub Ministerul Apărării poate au alte reguli. La noi s-a făcut o evaluare. Nu e aceeași chirie pentru echipa Rapid și pentru celelalte. Echipa Rapid joacă pe o chirie minimă. Suma nu e confidențială, dar e de la caz la caz. Zece mii de euro este prețul minimal, plus utilități. Nu există și o chirie maximă. Se poate cere și un milion de euro.

Se va organiza pe Giulești finala Cupei României și probabil următoarele trei meciuri din Liga Națiunilor ale echipei naționale. Nu știu cât va plăti FRF. Sper să fie mai bine primită în Giulești, să aibă rezultate mai bune și să rămână la noi.

Nu cred că FCSB va veni să facă cerere să joace în Giulești. Dacă vor să piardă titlul cu orice preț, atunci să facă cerere. Nu au nicio șansă dacă joacă în Giulești ca echipă gazdă. Totul va fi împotriva lor", a declarat Mugur Bolohan la DigiSport.

Modifică setările cookies