Reacția lui Nelu Varga, patronul lui CFR Cluj, după ce Universitatea Cluj a promovat în Liga 1

Universitatea Cluj CFR Cluj nelu varga Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 30 Mai 2022, 08:29
Data actualizarii: Luni 30 Mai 2022, 08:30

Universitatea Cluj se întoarce în Liga 1 după șapte ani! Ardelenii s-au impus în dubla manșă cu Dinamo, scor general 3-1, și și-au asigurat prezența în prima ligă în sezonul următor. 

Echipa lui Erik Lincar a remizat în duelul din Ștefan cel Mare, scor 1-1, însă victoria din meciul tur, scor 2-0, i-a ajutat pe ardeleni să revină în prima ligă, la șapte ani distanță de la retrogradare. Universitatea Cluj a sărbătorit promovarea, care a adus de la sine și prima retrogradare din istoria lui Dinamo. 

Mesajul transmis de Nelu Varga pentru cei de la Universitatea Cluj 

Patronul lui CFR Cluj, Nelu Varga, a avut un mesaj pentru rivalii din oraș, după ce au revenit în Liga 1. Finanțatorul din Gruia i-a felicitat pe cei de la Universitatea Cluj pentru promovare, urându-le succes în sezonul următor.  

„Îi felicit pe cei de la Universitatea pentru promovare! Succes în continuare şi mă bucur că Clujul va avea în sezonul următor două echipe în liga 1! Felicitări pentru toţi cei care au contribuit la această calificare! Din partea conducerii clubului CFR!”, a declarat Nelu Varga conform Prima Sport

Erik Lincar nu s-a mai abținut după promovarea lui U Cluj: "Ia uitați blatiștii, mercenarii!”

La finalul partidei, Erik Lincar, antrenorul Universității Cluj, le-a cerut fanilor echipei să își prezinte scuzele după acuzațiile aduse în trecut jucătorilor săi, conform cărora ar fi "blatiști și mercenari".

După ratarea promovării directe în urma meciului cu Hermannstadt, scor 1-2, printre scandările fanilor lui U Cluj s-au numărat următoarele: "Rușine, rușine să vă fie!", "Mercenarilor!", "Presa, să știți că, acum trei ani, trei jucători de la Universitatea Cluj au vândut meciul lui Hermannstadt".

Lincar a vorbit și despre ce urmează în Liga 1 și recunoaște că va fi nevoie de investiții majore. Nu în ultimul rând, antrenorul și-a exprimat regretul față de situația prin care trece Dinamo.

"Acum a fost a patra oară, cu succes. Până la urmă, nu totul se rezumă la mine. Vreau să transmit un mesaj oamenilor din Cluj: ia uitați blatiștii, mercenarii. Dacă se poate să-i mențione pe fiecare, pe Gorcea, pe Romeo, pe Ispas, pe Gugu, pe Ilie, Dobrescu, Pârvulescu, Pires, Filip, Balgiu, Haită, Remacle, Ribeiro, Ely, Ciobanu, Boiciuc, Vali Alexandru... au suferit mult și nu trebuia să îi ducă în zona aia că nu și-au apărat corect șansele. Cei care i-au făcut blatiști, să-și ceară scuze! Am realizat un lucru măreț. De azi ne gândim la Liga 1.

Începem o altă muncă, perioada e scurtă, avem o lună și ceva și începe prima etapă, va trebui să ne organizăm foarte bine. Liga 1 foarte puternică, iar Clujul merită o echipă puternică, va trebui să facem investiții. Îmi doresc să rămână o mare parte dintre jucători. Îmi pare rău pentru Dinamo, deși sună ciudat de la unul care a jucat aici ca adversar. Trebuie să învie ca pasărea Phoenix. Noi ne-am urmărit interesul și mă bucur mult pentru toată lumea din Cluj, pentru staff-ul meu, pentru toți suporterii noștri care sper să ne susțină în continuare. Să vedem un stadion plin la Cluj în Liga 1!

E adevărat, nu prea am avut ocazii. A fost golul senzațional al lui Tescan, dar am încercat să jucăm sus, să punem presiune, să avem ocazii. Le-am spus să uite jocul de la Cluj, haideți să vedem ce rezultat pozitiv putem scoate la București", a spus Erik Lincar.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!