EXCLUSIV Răsare noul stadion ”Dinamo”! ”Câinii” pregătesc marele anunț pentru ziua clubului: toate detaliile

stadion Dinamo Dinamo Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 12 Aprilie 2022, 20:55
Data actualizarii: Marti 12 Aprilie 2022, 21:14

Clubul Sportiv Dinamo se pregătește să oficializeze cea mai așteptată veste în rândul suporterilor dinamoviști. 

Din informațiile PRO TV și www.sport.ro, Dinamo va anunța de ziua clubului, pe 14 mai, că stadionul din ”Ștefan cel Mare” va fi preluat de către Compania Națională de Investiții.

Asta înseamnă că Dinamo va trece la următorul pas, și anume licitația pentru studiul de fezabilitate. După încheierea licitației, clubul va afla exact cum va arăta noua arenă, câte locuri va avea și de ce facilități va beneficia.

Într-un dialog cu www.sport.ro, Adrian Cefalan a explicat toți pașii pentru construirea noii arene din ”Ștefan cel Mare”. Directorul CNI estimează că lucrările pentru noul stadion vor începe de anul viitor. Asta implică demolarea actualei arene până la finalul anului calendaristic, pentru care CS Dinamo va suporta toate cheltuielile

VIDEO - Stadionul Dinamo va fi predat către CNI! Anunțul oficial va veni de ziua clubului

„La momentul acesta să faci o estimare... e cam greu (n.r. - pentru buget)! Să spunem că anul acesta facem partea de birocrație, noi începem licitația, Dinamo se apucă de demolare. Și dacă semnezi contractul, cei care câștigă au undeva la 2-3 luni o perioadă în care realizează proiectul tehnic. Lucrările vor începe undeva la începutul anului viitor. 

Atunci va începe construirea. Demolarea, din punctul meu de vedere, probabil va începe undeva spre sfârșitul acestui an, după ce vom aproba construcția noului stadion”, a punctat Adrian Cefalan, directorul Companiei Naționale de Investiții, pentru www.sport.ro.

Dacă lucrările vor începe la începutul anului 2023, CNI estimează că, în doi ani, Dinamo va beneficia de noul stadion. Termenul poate fi prelungit în funcție de mai mulți factori.

„Având experiența celorlalte stadioane, undeva la 24 de luni, cam doi ani. Trebuie să ținem cont și de zonă. Steaua s-a construit într-un an și nouă luni, dar acolo a fost accesul mai ușor, loc foarte mare, pe când aici vor fi anumite constrângeri.

La Steaua am putut lucra și în weekend, și seara, în condițiile în care nu aveai vecini. Acolo, între case, o să fie mai dificil. De asta și la Rapid a durat mai mult, fiecare stadion are particularitățile lui. Dar, repet, se va face!”, a declarat directorul CNI.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!