Rapid - FCU Craiova 1-2 | Prima înfrângere în Giulești pentru echipa lui Mutu! Două victorii consecutive pentru oltenii lui Napoli 

Rapid FCU Craiova Superliga Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 10 Februarie 2023, 21:56
Data actualizarii: Vineri 10 Februarie 2023, 22:09

FCU Craiova s-a impus în deplasarea cu Rapid București! 

Rapid 1-2 FCU Craiova 

FINAL!

Min. 87: GOOOOL RAPID! Paul Iacob înscrie cu o execuție similară „scorpion kick” din cădere și reduce din diferență. 

Min. 57: GOOOOOOL FCU CRAIOVA! Negru primește în bandă de la Bauza și trimite în careu, acolo unde balonul trece de Baeten și ajunge la Bahassa, care îl învinge pe Moldovan!

Min. 48: FCU Craiova, acțiune periculoasă prin Chițu, care șutează din interiorul careului, însă Florin Ștefan apare și respinge în corner. 

Min. 46: A început a doua repriză!

PAUZĂ

Min. 20: OCAZIE FCU! Baeten șutează de la marginea careului, balonul e respins de giuleșteni, dar ajunge tot la un adversar, care trimite însă peste poartă.

Min. 18: OCAZIE RAPID! Alex Ioniță șutează puternic de la distanță, dar balonul se duce pe lângă poartă. 

Min. 1: GOOOOOL! Baeten centrează la prima bară din corner, Bauza apare perfect și trimite în plasă cu o execuție cu capul!

Min. 1: A început meciul!


Echipele de start:

Rapid: H. Moldovan - Onea, Săpunaru, P. Iacob, Fl. Ștefan - Pănoiu, Crepulja, Al. Albu - Emmers, Dugandzic, Al. Ioniță II
Rezerve: Drăghia, Belu, Ignat, Kait, Sefer, A. Ciobanu, V. Costache, Luckassen, Bamgboye
Antrenor: Adrian Mutu

FCU Craiova: I. Gurău - R. Negru, A. Duarte, Henriques, Huyghebaert - Vl. Achim, Dr. Albu - Baeten, Bauza, Bahassa - Chițu
Rezerve: R. Popa, Paramatti, Sidibe, Mascarenhas, G. Ganea, I. Zanfir, Van Durmen, Asamoah, Blănuță
Antrenor: Nicolo Napoli


Rapidul este singura echipă neîvinsă pe teren propriu în ediţia curentă, palmaresul acestora acasă cuprinzând nouă succese şi trei rezultate de egalitate.

Craiovenii sunt fără înfrângere în ultimele cinci meciuri din campionat decise pe teren, interval în care au înregistrat trei victorii şi două remize, potrivit lpf.ro.

FC Rapid 1923 - FCU Craiova 1948, vineri, 10 februarie – ora 20.00

De la revenirea giuleştenilor pe prima scenă din 2021, cele două s-au mai întâlnit de patru ori în principala competiţie internă, de trei ori au câştigat craiovenii, iar o partidă s-a terminat la egalitate.

În ediţia precedentă, gruparea din Bănie a luat patru puncte din cele șase puse în joc în sezonul regulat, apoi, în play-out, s-a impus pe noua arenă din Giuleşti cu 3-2 (singurul duel dintre antrenorii Adrian Mutu şi Nicolo Napoli).

Cea mai recentă confruntare directă din Superliga României a avut loc pe 10 septembrie 2022, FC U Craiova 1948 - Rapid 1-0, gol marcat de Sekou Sidibe.

Partida ar putea consemna şi un duel între doi dintre cei mai tehnici jucători din Superliga României, Alexandru Ioniţă, respectiv Juan Bauza. Iată câteva comparaţii între aceştia (statistici din ediţia 2022/23):

Meciuri / goluri / pase decisive: Ioniţă - 22 j / două goluri / 9 assisturi; Bauza - 18 j / un g ol/ 4 assisturi.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!