FCU Craiova Liga 1

Probleme pentru Mutu! Patru jucători, OUT din lotul FCU Craiova

Nu este liniște în Banie.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Sambata 25 Septembrie 2021, 14:37
Data actualizarii: Sambata 25 Septembrie 2021, 15:31

FCU Craiova a fost nevoită să renunțe la patru fotbaliști străini, în urma unei sesizări. Este vorba de Armin Gremsl (portar), Mamadou Bagayako (fundaș), Pedro Machado (fundaș) și Hugo Vieira (atacant), cei patru fiind scoși de pe lista LPF.

Marcel Pușcaș a luat această decizie deoarece FCU Craiova ar fi încălcat regulamentul Listei A, anunță GSP. Lista A trebuie să conțină 25 de jucăori, după cum urmează:

  • Adrian Mutu

-un număr de minimum 8 jucători formați la nivel național, adică români;

-un număr de minimum 4 jucători formați la nivelul clubului;

-un număr maxim de 4 jucători non-Uniunea Europeană;

Dacă nu se înscriu pe listă suficienți jucători pentru primele două opțiuni, atunci locurile respective se pierd, așa cum s-a întâmplat la CFR Cluj, care are doar 22 de jucători înscriși.

Astfel, Craiova ar fi putut trece pe listă maxim 13 jucători străini. Însă oltenii aveau 17, încălcând astfel regulamentul. Motiv pentru care, FCU Craiova a fostnnevoită să renunțe la acești jucători.

”Am vorbit la Ligă, într-adevăr am depășit limita de jucători străini, o să remediem urgent acest lucru. Vom scoate câți jucători e nevoie pentru a respecta regulamentul. Totuși, această lege ni se pare tâmpită și trebuie schimbată. Vă dau și un exemplu: Radu Negru, pe care l-am luat și l-am folosit când am promovat de la județ, nu se încadrează la jucătorii formați la nivelul clubului, pe acest regulament. 

În plus, repet, Liga trebuia să intervină, e ca și cum dacă nu e semn de interzis pe o stradă, eu o iau pe acolo fără să-mi dau seama că n-am voie”, a spus Marcel Pușcaș, președintele FCU Craiova pe 22 septembrie, pentru sursa citată mai sus.

Modifică setările cookies