Nikolay Davydenko rafael nadal Roger Federer Tenis ATP Tenis

„Fanii lor vor vrea să mă bată, dar Federer și Nadal nu vor mai câștiga Grand Slam-uri.” Nikolay Davydenko prevede un viitor sumbru pentru „Fedal” 

Nikolay Davydenko crede că sfârșiturile carierelor lui Federer și Nadal sunt mai aproape decât își închipuie fanii acestora. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 25 Septembrie 2021, 13:32
Data actualizarii: Sambata 25 Septembrie 2021, 13:53

Nikolay Davydenko, omul care le-a făcut viața grea în circuitul ATP legendelor Roger Federer și Rafael Nadal se declară sceptic cu privire la șansele de revenire ale celor doi la cel mai înalt nivel de joc de care au fost capabili. 

Campion al ediției 2009 a Turneului Campionilor, tenismenul rus retras lasă de înțeles că finalurile carierelor lui Federer și Nadal se apropie vertiginos. „Cred că le va fi difcil să revină după aceste accidentări. Știu că fanii vor vrea să mă lovească și vor spune că vorbesc non-sensuri, dar e doar o chestiune de timp până vor vedea și ei lucrurile așa cum le văd eu acum,” a declarat Davydenko, potrivit Punto de break

„Poate că vor mai câștiga turnee, nu spun că vor pierde toate meciurile de acum încolo, dar nu-i mai văd câștigând în turnee de Grand Slam. Pot să joace timp de o oră, o oră și jumătate, dar dacă ceva nu merge bine, se vor accidenta din nou,” a adăugat Davydenko, pe un ton care sună pesimist în viziunea fanilor tenisului. 

Viitorul lui Roger Federer în circuitul ATP


„Roger și Rafa vor cădea în clasament. Nu joacă niciun turneu acum și nu știu dacă vor mai juca. Nu știm când vor reveni. Roger a făcut deja tot ce trebuia să facă. Ce vrea acum să facă e să arate că încă mai poate câștiga ceva la 40 de ani, dar nu știu ce fel de medicamente te pot face ca la 40 de ani să arăți ca la 20. Corpul e istovit, a jucat deja multe meciuri. 

Cu câțiva ani în urmă, l-am întâlnit la Shanghai și l-am întrebat cum rezistă. Mi-a spus că, din fericire pentru el, corpul încă rezista, dar dacă nu ar fi avut preparator fizic alături, corpul său ar fi cedat de mult timp,” a fost dezvăluirea făcută de Nikolay Davydenko. 

Modifică setările cookies