Justin Stefan LPF Superliga

Prima reacție dinspre LPF după ce Gaz Metan Mediaș a fost iar depunctată

Liga 1 are, în acest sezon, mai multe echipe cu probleme financiare.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Miercuri 23 Februarie 2022, 21:55
Data actualizarii: Miercuri 23 Februarie 2022, 22:22

”Liga Insolvenței” poate fi sugestiv denumit campionatul nostru, după ce Academica Clinceni, Dinamo și Gaz Metan Mediaș sunt în colaps financiar. Ultimul club a pierdut deja 8 puncte, din cauza problemelor financiare.

Justin Ștefan, secretarul executiv al LPF, crede că este nevoie de un nou mecanism de licențiere și creditare astfel încât să nu mai existe probleme financiare atât de grave.

E clar că atât la Clinceni, cât şi la Gaz Metan Mediaş, sunt probleme de natură financiară. E important să găsim mecanisme care să nu afeteze nici posibilităţile de creditare şi nici ceea ce înseamnă autonomia managementului clubului.

Atât la Clinceni, cât şi la Mediaş nu ştiu dacă a fost vorba de un entuziasm prea mare în privinţa bugetului, ci de retragerea unor surse de finanţare pe care ei se bazau. În fotbalul european se trăieşte pe credite de la bănci. 

Fotbalul românesc e într-o situaţie mai proastă aici, pentru că băncile au apetenţă scăzută să finanţeze activitatea afacerilor din România, a IMM-urilor şi activitatea cluburilor de fotbal. 

Capacitatea cluburilor de fotbal de a lua credite în momente de faţă pentru a-şi asigura cash-flow este destul de redusă. Există câteva cluburi, 3 cluburi care au accesat astfel de credite, dar din păcate situaţia celor de la Mediaş sau Clinceni este mai neplăcută, pentru că putem garanta cu drepturile de televizare luarea unor credite la nivel de club. În acelaşi timp, cei de la bănci se uită şi la performanţele sportive”, a spus Justin Ştefan, pentru TelekomSport

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!