Dan Petrescu CFR Cluj Fotbal intern

Cine e antrenorul preferat al lui Dan Petrescu și cu ce echipă legendară o compară pe CFR

Antrenorul campioanei, discurs sincer, în direct.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 23 Februarie 2022, 21:28
Data actualizarii: Miercuri 23 Februarie 2022, 21:55

Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului, a făcut o incursiune în trecutul junioratului său, petrecut la clubul Steaua. 

Pe vremea în care era junior, mergea la toate partidele echipei lui Emerich Ienei, care avea să câștige Cupa Campionilor Europeni în 1986 și Supercupa Europei în 1987, iar ulterior a devenit om de bază la gruparea din Ghencea, jucând o finală a CCE, în 1989, scor 0-4 cu AC Milan, în Barcelona. 

Dan Petrescu și o comparație

Petrescu a făcut o paralelă între Steaua din anii '80 și echipa pe care a construit-o la CFR Cluj, cu care a defilat în Liga 1 în ultimii ani. Fostul fundaș al Generației de Aur a scos în evidență căutările în urma cărora se cristalizează o formulă tip, un nucleu de jucători care dau greutate unei formații.

"Când eu eram copil la Steaua, pe margine, până au găsit echipa ideală din 1986, care a dominat fotbalul românesc cu 100 de meciuri fără înfrângeri, veneau 100 de jucători la Steaua. În momentul în care au găsit nucleul, s-a făcut o formulă tip. Așa s-a întâmplat și la CFR când am dominat în Liga 1, semăna CFR cu Steaua... Când îi aveam pe Djokovic, Culio, Vinicius, Arlauskis, Boli, Țucudean", a spus Petrescu, miercuri seara, la televiziunea Look Sport. 

  • 26 de goluri în 95 de partide pentru Steaua a marcat Dan Petrescu 
  • 17 goluri în 152 de meciuri a marcat Petrescu pentru Chelsea
  • 12 goluri în 95 de selecții pentru națională a marcat fostul fundaș dreapta

Preferatul lui Petrescu antrenează în Anglia

Antrenorul liderului din Liga 1 a vorbit și despre antrenorul său preferat. Fost jucător important al lui Chelsea Londra, tehnicianul în vârstă de 54 de ani l-a nominalizat pe germanul Jurgen Klopp, managerul lui Liverpool.

"Klopp îmi place cel mai mult. Și ce spune el... Mie nu-mi place posesia, imi place să ajung mai repede la poartă, felul în care joacă Liverpool mie imi place cel mai mult", a mai spus "Bursucul", la televiziunea mai sus menționată.

CFR Cluj e lider după 27 de etape, cu 67 de puncte, cu opt mai mult decât ocupanta locului secund, FCSB (59).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!