LPF csa steaua FCSB Justin Stefan Superliga

Anunțul făcut de LPF după verdictul Curții de Apel în privința palmaresului Stelei

Curtea de Apel a dat luni un verdict în procesul dintre CSA Steaua și FCSB privind palmaresul.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 23 Octombrie 2023, 23:45
Data actualizarii: Luni 23 Octombrie 2023, 23:42

Conform deciziei anunțate astăzi, CSA Steaua deține palmaresul pentru perioada 1947-1998. Intervalul 1998-2003 rămâne în continuare în aer, neaparținând nici celor de la CSA Steaua, nici lui FCSB. Cele două entități au posibilitatea de a face recurs în termen de 30 de zile.

LPF așteaptă decizia definitivă în cazul palmaresului Stelei

Chestionat pe marginea deciziei anunțate astăzi de Comisia de Apel, Justin Ștefan anunță că LPF așteaptă o hotărâre definitivă în acest caz. Secretarul general al Ligii spune că abia atunci ar putea exista efecte.

"Momentan așteptăm decizia definitivă și motivarea. Nu ne putem pronunța până nu e clar cu ce atribuții a fost investită instanța respectivă.

Dacă sunt efecte din punct de vedere al LPF, atunci putem vedea numai după apel", a spus Justin Ștefan, pentru iamsport.ro.

AS47: "FRF trebuie să facă dreptate și să dezafilieze clubul infractorilor"

Asociația Steliștilor 1947 vede verdictul de astăzi drept o victorie pentru CSA Steaua. Fanii "militarilor" susțin că decizia este "o nouă dovadă că FCSB nu e Steaua" și solicită ca FRF să dezafilieze clubul patronat de Gigi Becali.

"Încă o dovadă că F.C. Fcsb nu e Steaua! Nu a fost și nici nu va fi!

Clubul Sportiv al Armatei Steaua București are palmaresul - 1947 - 1998. 1998 - 2017 - nu poate fi utilizat 

FC. Fcsb este un club din 2017, Federația Română de Fotbal trebuie să facă dreptate și să dezafilieze clubul infractorilor!", a transmis AS47, pe Facebook.

Verdict la Curtea de Apel în procesul dintre CSA Steaua și FCSB pentru palmares

"Admite apelul formulat de apelanta-pârâtă S.C. Fotbal Club FCSB S.A. (fostă Fotbal Club Steaua Bucureşti SA). Admite cererile de intervenţie accesorie formulate de Asociaţia Steaua 1947 LTD Bucureşti şi Asociaţia Salvaţi Steaua. Anulează în parte sentinţa apelată şi rejudecând: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului CSA în privinţa cererii având ca obiect dreptul la palmares pentru perioada 1998-2003 şi respinge această cerere în consecinţă.

Respinge excepţiile inadmisibilităţii, a lipsei de interes, a lipsei calităţii procesuale active şi pasive invocate în legătură cu cererea conexă, ca neîntemeiate. Respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist ,,Steaua Bucureşti”, ca neîntemeiată. Menţine dispoziţiile sentinţei referitoare la soluţia în privinţa constatării că palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei „Steaua Bucureşti” din 1947 şi până în 1998 aparţine reclamantului CSA şi referitoare la soluţia dată cererii conexe vizând perioada 1947-2003. Obligă intimatul-reclamant la plata către apelanta-pârâtă a sumei de 3000 lei, cheltuieli de judecată. 

Cu drept de recurs în 30 de zile de la comunicarea deciziei, care se va depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a Civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie. Pronunţată azi, 23.10.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei", se arată în decizia Curții de Apel.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!