FCSB Florin Caramavrov Gigi Becali Petrolul - FCSB 2-2 Superliga Petrolul - FCSB 2-2 / Foto: Sport Pictures

Poveste cu final așteptat la FCSB: iar se rup din interior, iar pierd titlul. Caramavrov scrie despre filmul pe care l-am mai văzut, cu Becali în rol principal

12 etape a ținut fericirea la FCSB. 12 etape în care echipa a jucat acceptabil spre bine și după care devenise principala candidată la titlu.

Florin Caramavrov
Data publicarii: Duminica 29 Octombrie 2023, 09:57
Data actualizarii: Duminica 29 Octombrie 2023, 10:05

Cele două remize, 0-0 cu Vountari și acest 2-2 la Petrolul, au schimbat situația. Becali i-a făcut praf pe jucători, vreo nouă, va schimba masiv probabil, pentru a-i umili apoi la primul pas greșit și pe ceilalți.

Nu v-ați convins până acum? Fotbaliștii FCSB-ului sunt derutați și dărâmați, amețiți și nesiguri, poate cu mici excepții, dar mici, mici de tot. „Ce să fac ca să nu cad sub ghilotina patronului?”  Aceasta pare întrebarea esențială, care-i macină pe parcursul unui joc. Și o iau câte unul, câte unul să-și arate valoarea, să dea un gol, sfârșind prin a greși, inevitabil.

  • Petrolul - FCSB 2-2 / Foto: Sport Pictures

Tot mai credeți că FCSB poate lua titlul? Nu are cum, ar fi împotriva logicii ca o echipă care nu se ghidează după niciun principiu fotbalistic să fie la final peste altele care măcar urmează niște reguli, au o structură orgnizatorică bine determinată, niște antrenori cât de cât valoroși pentru competiția din România.

Instabilitate emoțională

Și intrarea asta disperată a lui Dawa la Hanca nu se poate explica decât printr-o instabilitate emoțională, izvorâtă din stresul picurat permanent de patron. Să arăți că faci ceva, că ești zmeu, ca să nu te ia Becali la terfelit.

Dar pentru cei mai tari din punct de vedere psihologic, contractul cu acest club are și beneficii, în primul rând materiale. Ai salariu mare, îți iei banii la timp, poți pleca la un moment dat la arabi și om te-ai făcut. „Om” în sensul că ți-ai asigurat viitorul, că asta înseamnă să fii „om” în ziua de azi, să ai niște „meleoane” în bancă. Din păcate, fotbalist nu te mai poți numi. 

Dar ce vorbesc eu aici? FCSB e lider în continuare și, după noua intrare în forță a lui Becali, Băluță și Compania se vor transforma ca-n povești, vor juca pentru echipă, vom vedea o „Barcelona tiki-taka”, 5-0, 6-0, 10-0! Titlul va fi luat lejer, la diferență de 14 sau chiar 18 puncte față de urmăritoare, Becali va defila pe un cal alb la Arcul de Triumf, va urma hegemonia FCSB în următorii 10 ani!

Haideți să ne trezim la realitate!

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!