Verdictul lui Adrian Porumboiu după golul anulat lui FCSB în meciul cu CFR Cluj

Adrian Porumboiu CFR Cluj FCSB Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 10 Decembrie 2023, 22:23
Data actualizarii: Duminica 10 Decembrie 2023, 22:25

Sebastian Colțescu a anulat la VAR un gol spectaculos marcat de Florinel Coman în meciul CFR Cluj - FCSB, scor 1-1.

În minutul 51, FCSB a marcat pentru 2-1 după o execuție splendidă a lui Florinel Coman. Șeptarul vicecampioanei a trimis o torpilă de la aproximativ 30 de metri, fără șansă pentru Sava.

Verdictul lui Adrian Porumboiu după golul anulat lui FCSB în meciul cu CFR Cluj

După ce Coman și coechiperii au sărbătorit golul în fața galeriei, Sebastian Colțescu a decis, cel mai probabil la indicația lui George Găman, aflat în camera VAR, să meargă la monitor pentru a revedea un incident petrecut cu 25 de secunde înaintea golului, când Crețu l-ar fi faultat pe Otele.

Adrian Porumboiu, fost arbitru internațional, spune că decizia lui Colțescu "e ok și nu e ok", referindu-se la faptul că faultul lui Crețu a fost clar, însă modul în care centralul a gestionat faza a fost unul greșit.

"E ok și nu e ok. Decizia în sine e una clară. Faultul este evident, deci apărătorul lovește mingea, într-adevăr, dar după ridică piciorul și faultează. Faultul e evident, numai că arbitrul putea să preîntâmpine faza asta, să oprească jocul. Nu l-a oprit, lasă impresia că faza e corectă, iar pe urmă îl întoarce VAR-ul la o fază pe care el o arătase că o gestionase foarte bine. 

Protocolar sună cam așa: dacă tu ai controlat faza și ești sigur pe ea, nu te mai întoarce VAR-ul, dar, în esență, decizia corectă este lovitură liberă directă pentru CFR. Așa stau lucrurile", a spus Adrian Porumboiu, la GSP Live.

Golul anulat a interzis practic victoria celor de la FCSB. Rezultatul a rămas 1-1, iar diferența dintre prima și a doua clasată a rămas de cinci puncte, după 19 etape din sezonul regulat.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!