Dinamo Superliga Dinamo

Planul de reorganizare al clubului Dinamo a fost aprobat. Mesajul transmis de Răzvan Zăvăleanu

Dinamo a evitat depunctarea.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Luni 22 Noiembrie 2021, 17:28
Data actualizarii: Luni 22 Noiembrie 2021, 17:41

Penultima echipă din clasament risca depunctarea, dar planul de reorganizare a fost aprobat pe ultima sută de metri. Dacă acesta nu era aprobat până pe 30 noiembrie, Dinamo ar fi pierdut 9 puncte și ar fi devenit ”lanterna roșie” a clasamentului. Răzvan Zăvăleanu, administratorul special al lui Dinamo, a confirmat decizia instanței. 

Planul de reorganizare al clubului Dinamo a fost aprobat

"Planul a fost aprobat! Noi știam că hotărârea urma să apară mai târziu, a fost o eroare de interpretare a datelor publicate pe Portal. Acolo figura decizia de la termenul precedent, dar numai pentru că instanța urma să se pronunțe.

Planul a fost aprobat, așa cum ne așteptam. Nu am scăpat de emoții, acum rămân emoțiile pe plan sportiv. Sperăm să obținem un rezultat bun în această seară", a spus Răzvan Zăvăleanu, pentru Digi Sport.

Dinamo are datorii de 8 milioane de euro. Din aceste datorii, 2.5 milioane de euro sunt către Programul DDB. Potrivit planului de reorganizare Dinamo va trebui să prezinte garanții de 20 de milioane de euro.

Planul de reorganizare al clubului Dinamo a fost aprobat

Dinamo traversează o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, la 1 iulie Tribunalul Bucureşti hotărând deschiderea procedurii de insolvenţă.

Aceasta este cea de-a doua procedură a insolvenţei declanşate de SC Dinamo 1948 SA, după ce societatea fusese reintrodusă în circuitul economic în septembrie 2015.

  • Suporterii grupaţi în programul socios DDB (Doar Dinamo Bucureşti) deţin 20,06% din acţiunile clubului şi de la sfârşitul anului 2020 au achitat mare parte din datoriile FC Dinamo cu banii strânşi din cotizaţii, donaţii sau vânzarea de bilete virtuale.

Compania Benel International SA, reprezentată de spaniolul Pablo Cortacero, a devenit la jumătatea lunii august 2020 acţionar majoritar al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti.

Fostul fotbalist Cornel Ţălnar, membru în Consiliul de Administraţie, a anunţat că spaniolul Pablo Cortacero a concesionat toate acţiunile pe care le deţine la gruparea alb-roşie către Dorin Şerdean, fostul preşedinte executiv al clubului.

  • Dinamo este penultima în clasamentul Ligii I (locul 15), cu 8 puncte.
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!