Pandele iese la atac! "Am vorbit aseară cu Igor"

Florentin Pandele fc voluntari igor armas Malcom Edjouma Superliga Florentin Pandele
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 13 Februarie 2023, 21:55
Data actualizarii: Luni 13 Februarie 2023, 22:31

Florentin Pandele a vorbit pentru prima dată după meciul Voluntari - FCSB 1-2, jucat duminică seara. 

Partida a stârnit un val de comentarii după faultul dur al lui Malcom Edjouma asupra jucătorului gazdelor, Igor Armaș, internațional moldovean. 

Căpitanul echipei lui Liviu Ciobotariu a rămas cu contuzii după lovitura aplicată de francez și a vorbit la final despre gestul mijlocașului de la FCSB. 

  • Florentin Pandele

Pandele, prima reacție după FC Voluntari - FCSB

Primarul orașului Voluntari susține că, deși Malcom Edjouma a primit cartonașul galben - nu roșu cum ar fi fost firesc, cum spunea Marius Avram, fost arbitru - ar trebui să se ia măsuri. 

Pandele spune că a vorbit imediat după meci cu Armaș.

”Am vorbit aseară cu Igor, mi-a spus că se simte bine şi îi mulţumeşte Bunului Dumnezeu că nu a păţit mai rău. Cred că nu mai este nevoie de niciun comentariu, cei care l-au văzut pe Igor în vestiar, accidentat atât la faţă, cât şi la umăr, pot să tragă concluziile de rigoare. Îmi puneam întrebarea dacă ar fi fost accidentat un jucător din echipa adversă, probabil că ar fi fost comentarii, s-ar fi făcut atâta gălăgie!

Ar trebui să spun acum că este bine să se ia măsuri, pentru că i se puteau întâmpla lucruri mult mai dificile lui Igor. L-aţi văzut cum s-a ridicat imediat de supărare pentru ceea ce i s-a întâmplat. Nu vreau să îi aduc acum acuze lui Edjouma 100% pentru ceea ce a făcut, dar cred că există un respect în teren, între jucători şi poate că ar fi fost mult mai bine să fie mai atent. Credeţi-mă că nu am încredere că se mai poate face ceva!”, a declarat Florentin Pandele, conform Primasport.

Intrarea violentă a avut loc în minutul 84, când, la o fază în careul echipei FC Voluntari, Edjouma şi Armaş au intervenit la un balon, iar jucătorul bucureştenilor a ridicat piciorul foarte sus, lovindu-l pe Armaş în faţă şi în umărul stâng. Arbitrul Radu Petrescu a acordat doar cartonaşul galben, iar faza nu a fost consultată la sistemul VAR.

  • FCSB a ajuns la şase victorii consecutive în deplasare. FC Voluntari nu a mai câştigat de şase etape, iar toate cele patru partide din acest an s-au încheiat cu eşecuri.

Ce a declarat Marius Avram, fost arbitru

În tentativa de a lovi o minge centrată de Olaru în careul advers, Edjouma l-a lovit cu talpa în figură și în zona umărului pe Armaș. Marius Avram nu înțelege de ce nici Marian Barbu, arbitrul din camera VAR, nu a intervenit.

"Este un atac cu talpa la nivelul feței adversarului, cu piciorul întins. Regulamentul spune în felul următor: un jucător care lovește un adversar în momentul disputării mingii, cu unul sau ambele picioare, făcând uz de forță excesivă sau punând în pericol integritatea fizică a adversarului, se face vinovat de fault grosolan.

În momentul în care mergi cu crampoanele pe fața unui adversar, cu piciorul întins, am văzut consecințele unui atac și pot spune că a pus în mod clar în pericol integritatea jucătorului de la FC Voluntari. Decizia coretă ar fi fost cartonaș roșu pentru fault grosolan.

Nu pot să înțeleg de ce cei din camera VAR nu au intervenit. E posibil să fie și ceea ce spuneam la pauză, că este acest duo, Radu Petrescu - Barbu, care a fost împreună și la alte alte meciuri, când au fost faze clare nerezolvate, în ciuda imaginilor existente. Poate că ar fi bine ca pe viitor cei de la CCA să nu îi mai delege împreună. Ori sunt prea prieteni și se susțin indiferent de decizie, ori nu prea se plac și nu se ajută între ei", a spus Marius Avram, la Digisport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!