ANALIZĂ O dezamăgire și o speranță ținută aprinsă. Cum s-au descurcat în Univ. Craiova - Farul vedetele care speră la EURO 2024

Universitatea Craiova - Farul farul Superliga Universitatea Craiova Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 12 Aprilie 2024, 22:45
Data actualizarii: Vineri 12 Aprilie 2024, 22:57

Jucat cu puțini spectatori în tribună într-un cadru fad, Univ. Craiova - Farul 1-2 a avut o miză importantă pentru Alexandru Mitriță (29 de ani) și Louis Munteanu (21 de ani), doi jucători care speră în continuare la convocarea la EURO 2024.

Revenit după pauza forțată din meciul cu FCSB, starul oltenilor a absentat din joc, a irosit o ocazie mare și a ratat o șansă de a-l impresiona pe Edward Iordănescu, în timp ce vârful oaspeților a făcut o primă repriză bună spre foarte bună, dar a pierdut din energie în partea a doua și a fost schimbat de Gică Hagi cu 15 minute înainte de final.

Mitriță nu a dat restartul așteptat de Rotaru și fani

Șansele la titlu ale oltenilor s-au evaporat în momentul în care Mitriță a fost declarat indisponibil pentru partida cu FCSB, 0-2 pe Arena Națională, iar tehnicul mijlocaș ofensiv era așteptat ca pâinea caldă pentru a repune pe picioare linia ofensivă condusă acum de Dragoș Bon. Însă Gică Hagi și, mai ales, Mihai Popescu au avut cu totul și cu totul alte planuri.

"Regele" i-a trasat fundașului său dreapta o sarcină clară, aceea de a sta cât mai aproape de Mitriță, dacă se poate chiar lipit, și a nu-l lăsa pe rapidul și tehnicul său adversar să se întoarcă cu fața spre poarta adversă și să se lanseze în slalomurile marcă înregistrată. Ideea a funcționat perfect în start de meci, liderul atacului gazdelor având nevoie de aproape o jumătate de oră pentru a înțelege ce i se întâmplă. Interval în care a venit de doar trei ori perpendicular pe defensiva adversă, a ratat două conexiuni cu Markovic în poziții bune și l-a lansat perfect pe Bancu la ocazia ratată de același Markovic în minutul 30.

Nelăsat sub nicio formă să se desfășoare în habitatul natural, Mitriță a încercat poarta din lovitură liberă, în minutul 36, dar Buzbuchi i-a respins șutul cu dreptul, tras de pe loc. Un scenariu care s-a repetat și în prelungirile primei reprzize, când "Piticul" a găsit în sfârșit spațiu și o poziție bună, dar a șutat din nou modest, tot cu dreptul.

Marea șansă a lui Mitriță a venit în minutul 50, când Bancu l-a lansat exemplar în spatele apărării și l-a lăsat singur cu Buzbuchi. Preluarea cu stângul a fost ireproșabilă, dar finalizarea, tot cu piciorul de bază, s-a dovedit dezamăgitoare și a trecut pe lângă bara din dreapta.

Odată cu intrarea lui Ivan în locul lui Markovic, Mitriță a petrecut o perioadă de timp ca vârf fals, poziție din care a încercat câteva pătrunderi și combinații cu Ivan, rămase fără rezultat. Când Koljic și-a făcut apariția pe teren, Alex a devenit decar, însă nu a creat pericol decât prin lansări ale lui Ivan, șuturile sale fiind fie slabe, fie blocate de apărătorii adverși.

Per total, Mitriță a ratat una dintre șansele de a-l impresiona pe Edward Iordănescu, având nevoie să plece din zona lui Mihai Popescu pentru a găsi spațiu și timp de gândire, iar la final a invocat mici probleme la glezna care-i dă bătăi de cap.

Louis Munteanu, bun cât timp a avut benzină

Pentru omul de gol al Farului excursia pe "Oblemenco" trebuia să fie asemănătoare cu cea din Giulești, unde a marcat de două ori. Programase să se bazeze pe spații mari, dar golul înscris devreme de gazde l-a lăsat pe Munteanu fără planul inițial și l-a aruncat, pentru o perioadă, într-o luptă inegală cu Maldonado și Badelj.

Când constănțenii au reechilibrat jocul, vârful care aparține de Fiorentina a devenit activ și s-a transformat în acel atacant care nu oferă stoperilor adverși niciun moment de respiro.

Semnele bune au apărut în minutul 18, când Munteanu l-a dat foarte ușor la o parte pe Badelj după o aruncare de la margine, și-a câștigat poziția și a rămas singur cu portarul Popescu, pe care apoi l-a luat la țintă. Imediat, nouarul lui Hagi a redublat excelent o minge la Grameni, a țâșnit pe culoar și l-a devansat pe Maldonado, însă șutul violent i-a fost respins de goalkeeper-ul oltean. Peste doar două minute a zguduit și bara transversală într-o fază în care se fluierase însă ofside.

Golul lui Cojocaru i-a dat voie lui Munteanu să se desfășoare mai în voie, internaționalul de tineret l-a lansat, cu câlcâiul, pe Vînă în cursa din prelungirile reprizei și se putea alege cu un assist dacă mijlocașul nu era blocat în ultimul moment. În repriza a doua, Munteanu a coborât din ce în ce mai mult în tentativa de a-și ajuta colegii să facă față presiunii impuse de adversar, iar poziția joasă din teren l-a făcut să devină inofensiv.

A stat, totuși, la baza a două contraatacuri interesante finalizate de Cojocaru, apoi efortul și-a spus cuvântul. Forțat să joace doar cu spatele la poartă, a început să piardă duelurile cu Maldonado și Badelj, a dat senzația de oboseală, iar Hagi a observat detaliul și l-a înlocuit după 75 de minute.

Trei sferturi de meci în care Louis și-a arătat calitățile în prima parte, dar nu a avut un context favorabil în cea de-a doua. Mai bun decât Mitriță, dar nu olteanul e standardul, ci Drăguș, Alibec sau Pușcaș.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!