Ionut Chirila Dinamo Ovidiu Burca Poli Iasi Superliga Ionuț Chirilă, prezent la Dinamo - Poli Iași

FOTO EXCLUSIV Nu se dă bătut! Antrenorul care "vânează" postul lui Ovidiu Burcă, prezent la meciul Dinamo - Poli Iași

Dinamo a jucat împotriva celor de la Poli Iași, în etapa a 14-a din Superliga României.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 27 Octombrie 2023, 20:42
Data actualizarii: Vineri 27 Octombrie 2023, 20:52

Formația antrenată de Ovidiu Burcă nu a mai câștigat din luna august, iar în etapa precedentă a fost învinsă la scor, 4-0, de Hermannstadt.

La meciul de la Sibiu a fost prezent și Ionuț Chirilă, cel care a declarat de mai multe ori că și-ar dori să antreneze la Dinamo. La mai puțin de o săptămână, tehnicianul de 57 de ani a venit și pe Arena Națională, la partida cu Poli Iași. 

  • Ionuț Chirilă, prezent la Dinamo - Poli Iași

Ionuț Chirilă le-a pregătit pe Electromagnetica, CSM Focșani, Jiul Petroșani, UTA Arad, Concordia Chiajna, Poli Iași, ASA Târgu Mureș și Academica Clinceni.

Cel mai lung ”mandat” al său ca antrenor a fost la Concordia Chiajna, unde a strâns 23 de meciuri, între iunie 2013 și martie 2014.

Ionuț Chirilă: ”Ce mai trebuia să demonstrez?”

”Eu trebuia să fiu antrenor de 20 de ani la Dinamo. Faptul că nu mi s-a dat Dinamo a fost o crimă. Ce mai trebuia să facă Ionuț Chirilă ca să i se dea Dinamo, după ce a făcut o generație fabuloasă despre care tot fotbalul românesc a spus că este Barcelona României și a câștigat patru titluri consecutive de campioni naționali?

Ce mai trebuia să demonstrez? De ce am parcurs toate aceste lucruri? Pentru că vorbim de Dinamo. Este un club care a trebuit să construiască și nu să cumpere și să transforme jucătorii tineri din perspectivă în certitudini.

Un antrenor trebuie să demonstreze că din jucătorul de 19 ani cu 1.500 de dolari salariu/lună, îl aduce la complexitatea tehnico-tactică, fizică și mentală (n.r. a jucătorului matur). Păi ce mai trebuia să facă Ionuț Chirilă ca să primească Dinamo? După tot acest parcurs și după toate aceste etape care l-au adus la experiența indubitabilă de a manageria tehnic un club ca Dinamo”, a spus Ionuț Chirilă, potrivit iAMSport.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!